Au apărut primele opere Strad’Art, desenele impresionează

Strad'Art, primul festival internațional de artă urbană de la Târgu Jiu, a început luni în diferite locuri din municipiu, iar primele opere au prins deja contur. Amfiteatrul din Parcul Central a beneficiat deja de o primă operă în centrul căreia se află chipul lui Constantin Brâncuşi într-o viziune spectaculoasă.

Primul festival internațional de artă urbană din localitate aduce Târgu Jiul  în rândul marilor oraşe care beneficiază deja de festivaluri de acest gen precum București, Timișoara sau Sibiu, locuri în care artiştii stradali şi-au expus deja operele. În oraşul lui Brâncuşi, nici nu se putea începe promovarea culturii stradale decât cu o operă legată de marele sculptor, chipul său fiind acum reprezentat într-un mod spectaculos de prima operă a artiştilor care participă la festival. Realizatorul este Kero Zen, cel care a ajuns la Strad'Art înaintea celorlalți artiști şi s-a apucat de treabă imediat, iar luni deja s-a putut vedea opera sa în amfiteatrul din Parcul Central. Pictura realizată de Kero este impresionantă şi se integrează perfect în Parcul Central  din Târgu Jiu. Kero prezintă street art-ul ca o formă de artă care transfigurează orașul, îi dă culoare și îmbie la imaginație, visare sau la întoarcerea spre sine. “Cred că arta e pentru toată lumea, e o necesitate, nu un lux”, a spus artistul care a realizat prima lucrare de la Festivalul Strad'Art.

Prin operele pe care le creează şi le expun în oraş artiştii vizează educația prin intermediul artei și dezvoltarea conștiinței copiilor și a adulților pentru valorile artistice și respectului implicit, cu impact asupra existenței, socialului, protejării mediului  sau alte teme de interes major, tema de anul acesta a festivalului de la Târgu Jiu fiind infinitul.

O a doua operă care este în curs de finalizare este cea care va înfrumuseţa faţada sediului Salvamont Gorj, care îi reprezintă pe salvatorii montani. Artiştii invitaţi la festival vor mai da viaţă şi altor faţade, în total fiind puse la dispoziţie  opt spaţii din oraș printre care se numără: :Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși", Colegiul Național "Spiru Haret" (sala de sport), Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială "Constantin Săvoiu",Colegiul Tehnic "Ion Mincu" şi Liceul de Arte Plastice "Constantin Brăiloiu".

După cum se poate observa din primele opere finalizate sau parţial  realizate, acestea sunt spectaculoase și schimbă aspectul zonelor ce le găzduiesc.

Galerie foto




Vizualizări: 2,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: