Au aşteptat 1 an să primească locuinţele ANL în ziua vizitei lui Ponta

Primăria Târgu Jiu va repartiza duminică, 8 septembrie, 272 de unităţi locative. Este vorba despre 112 locuinţe sociale şi 160 de apartamente şi garsoniere ANL. Beneficiarii vor fi anunţaţi în cadrul unei şedinţe publice, care va avea loc la Sala Sporturilor, începând cu ora 11.00. Cheile le vor fi înmânate de către autorităţile locale în data de 16 septembrie, ziua în care Victor Ponta va fi în Târgu Jiu, la deschiderea anului şcolar. De altfel, locuinţele au tot fost promise târgujienilor în ultimul an, mai precis din octombrie 2012 şi în plină campanie electorală. Dar, blocurile nu aveau canalizare, s-au şi inundat în primăvară. Canalizarea nu este gata nici acum, dar autorităţile speră să fie finalizată până la vizita lui Ponta. Dacă nu, vor face apel la beneficiari să amâne mutarea, chiar dacă primesc cheile.

Cele 160 de apartamente şi garsoniere ANL, plus încă 112 locuinţe sociale, vor fi repartizate duminică, în cadrul unei şedinţe publice care va avea loc la Sala Sporturilor începând cu ora 11.00. „Repartiţia unităţilor locative se va face în funcţie de punctaj şi va avea loc în cadrul unei şedinţe publice care va avea loc duminică la Sala Sporturilor”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Beneficiarii locuinţelor repartizate de municipalitate vor intra în posesia cheilor în data de 16 septembrie. Autorităţile locale speră ca până atunci să fie finalizate lucrările la canalizarea menajeră de pe Narciselor. „Cheile locuinţelor sociale şi ANL vor fi înmânate beneficiarilor în data de 16 septembrie. Sperăm ca până pe 15 septembrie să se finalizeze lucrările la canalizarea menajeră a ANL-urilor. Şi în cazul în care acestea nu se vor putea încheia, cheile vor fi înmânate în ziua stabilită. În această situaţie vom purta discuţii cu tinerii şi îi vom ruga să mai aibă puţină răbdare până să se mute, în perioada respectivă putând să-şi mobileze locuinţele”, a mai precizat Aurel Popescu.

Dacă pentru finalizarea canalizării sunt şanse, ce-i drept extrem de reduse, în jurul blocurilor va fi un adevărat şantier. Amenajarea peisagistică în zonă nu s-a făcut şi este puţin probabil ca vremea să permită realizarea lucrărilor în acest an.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: