Au căzut pe gheaţă şi au ajuns la spital

O dată cu venirea iernii tot mai mulţi gorjeni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu traumatisme după ce au alunecat şi au căzut pe gheaţă. Numărul acestora este în creştere de la o zi la alta şi cei mai afectaţi sunt copiii şi bătrânii. Medicii se aşteaptă ca aceste cazuri să se înmulţească pentru că iarna este la început. De la o zi la alta numărul gorjenilor care alunecă pe gheaţă, cad şi se aleg cu o fractură este în creştere. „În ultima perioadă, mai exact de când a început să ningă au fost înregistrate multe cazuri de fracturi şi entorse. Cei mai afectaţi au fost bătrânii şi copiii care sunt şi mai sensibili. Toţi au alunecat pe gheaţă, au căzut şi au suferit entorse şi fracturi”, a declarat Alina Bumbaru, medic UPU.

Victimele îngheţului ajung la spital unde primesc îngrijiri medicale. Unii gorjeni rămân internaţi în spital, iar alţi pleacă acasă şi revin la control.

„Am căzut, am alunecat pe gheaţă şi asta a fost. Nu mă aşteptam să fie aşa de rău. M-a durut piciorul rău. Nu m-am putut ridica de jos. A venit salvarea m-a luat şi m-a adus la spital”.

Medicii le recomandă gorjenilor să evite zonele unde este zăpadă sau gheaţă şi să păşească cu atenţie.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: