Au îngenuncheat lumea, după care au fost îngenuncheate la Guvern

Naționala României de handbal feminin junioare a reușit ceva aproape incredibil: să fie campioană mondială, deși provine dintr-o țară în care infrastructura și investițiile în sport tind spre zero. O performanță pur și simplu fantastică, singura de acest gen din ultimii 15 ani. Și mai frumos este că în finală am învins un colos mondial al sportului, Germania. Dar cel mai frumos a fost că nu doar că am bătut Germania, ci am umilit-o: 32-21 scor final, cu goluri din aeriene, pase pe la spate și angajări ”no look” pentru pivot. România pur și simplu a îngenuncheat Germania și, odată cu ea, o lume întreagă, cu un joc încântător, mai încântător chiar decât al Naționalei Germaniei de fotbal, la campionatul mondial recent încheiat.

Revenite în țară, junioarele noastre, poate cea mai bună generație de fete a noastră din acest sport (spun specialiștii) au fost mozolite cu balele de melc de Victor Ponta, care s-a grăbit să dubleze fondul de premiere pentru performanță și le-a chemat la Ministerul Tineretului și Sportului să le tragă în poză. Ce poză nefericită! Jumătate din echipa de aur a României, echipa la picioarele căreia a fost o lume întreagă, a fost așezată în genunchi, pe covorul de la minister, pentru poza de grup. Acum să ne înțelegem: deși foarte rară în lume, poziția ”în genunchi” pentru rândul din față este, totuși, folosită la pozele cu echipe. Cu toate astea, poziția poate fi întâlnită doar în sală sau pe nisip (în cazul voleiului pe plajă), în echipamentele sportive și-n chiloți, nicidecum într-o instituție publică, unde sportivele sunt îmbrăcate de gală.

O notă foarte proastă pentru MTS că a permis asta, așadar. Româncele noastre nu vor fi niciodată în genunchi, cu atât mai puțin într-un sediu în care bântuie fantoma unui plagiator tot mai obez.

handbal_prosport

Sursa foto: prosport.ro

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: