Au ştiinţa victoriei ?

Energia Pandurii a învins lejer codaşa CSM Ploieşti, dar acum are parte de un test mult mai puternic. Elevii lui Andrieş joaca astăzi de la ora 17.30 la Tg-Jiu cu vicecampioana Ştiinţa Bacău, singura echipă care a bătut Constanţa în acest sezon.

Moldovenii sunt acum pe locul 3 în Liga Naţională şi vin după un rezultat de egalitate pe teren propriu cu Potaissa Turda.

Test dur

Energia are armele pentru a învinge Bacăul. Chiar şi fără Apolzan accidentat, gorjenii mizează pe Păiuş şi Roşca, doi trăgători de temut de pe linia de 9 metri. E de aşteptat totuşi ca Energia să greşeaşcă în atac, aşa că tot apărarea va fi cheia unei victorii contra moldovenilor. „Victoria cu Ploieşti ne-a adus puţină linişte şi moral înainte de meciul cu Bacău. Sper ca băieţii să înţeleagă că e un meci cu o altă încărcătură, diferit faţă de cel de la Ploieşti. Jucăm acasă şi trebuie să ne mobilizăm, şi noi o facem de obicei cu echipele puternice, avem în amintire şi meciul cu Odorhei în care am fost foarte puţini...Acum suntem apţi toţi, dar dacă nu reducem din greşeli, va fi un meci foarte greu. Nu vom putea să câştigăm dacă facem greşelile de la Ploieşti”, spune Andrieş care a stat cu ochii pe televizor ca să vadă precedentul meci al moldovenilor, 28-28 pe teren propriu cu Ştiinţa Bacău. „Am urmărit meciul lor cu Turda, puteau să câştige cei de la Potaissa. Ne aşteaptă un meci tare, un meci foarte, foarte greu, sperăm să evităm ratările de pe semicerc pentru că o să conteze foarte mult. Întâlnim o echipă care are pretenţii foarte mari şi care are în componenţă jucători foarte buni. Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor. Avem nevoie de mobilizare totală şi generală atât din punct de vedere fizic cât şi psihic pentru a câştiga acest joc.”

Păiuş caută revanşa !

Duelul de azi e şi prilej de revanşă pentru Păiuş, jucător revenit la Tg-Jiu după 6 luni irosite la Bacău. Interul a fost transferat de moldoveni în vară, dar a prins foarte puţine minute în tricoul Ştiinţei aşa că a revenit la Energia. „Ţinând cont că nu mi-am terminat treaba acolo va trebui să arăt de ce m-au vrut iniţial sau de ce m-au lăsat să plec. Rămâne de văzut. E o revanşă mai mult pentru mine, pentru sufletul meu. Nu am nimic cu nimeni de acolo, nu am ce să le arăt. Ţinând cont că jucăm acasă, avem un plus. Întâlnim o echipă disciplinată cu trasee bune de joc şi bine stabilite, ordonată. Echipa care greşeşte mai puţin va câştiga cele două puncte. E clar o misiune posibilă, şi la meciul cu Turda au greşit. Cine se dăruieşte mai mult va câştiga”, crede Păiuş.

„Apărarea va face diferenţa, ne trebuie o apărare foarte agresivă. Trebuie să găsim totuşi şi soluţii în atac. Sper ca apărarea să compenseze greşelile din atac. Cu o mobilizare generală şi cu ajutorul publicului, vom reuşi o victorie mare cu Bacăul!”

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: