Autorităţile judeţului, nemulţumite de managementul Spitalului Judeţean

Nu numai medicii sunt nemulţumiţi de managementul privat al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, dar şi autorităţile judeţului. După ce în ultima perioadă activitatea medicilor chirurgi a fost îngreunată din cauza lipsei anestezicelor, consilierii judeţeni au cerut ca, la următoarea şedinţă, să fie invitat şi managerul Cristian Vlădoianu pentru a prezenta situaţia financiară pe ultimele şase luni. Preşedintele Ion Călinoiu intenţionează să demareze controale la unitatea sanitară începând de săptămâna viitoare.

Managementul privat implementat la Spitalul Judeţean Târgu Jiu nu şi-a dovedit eficienţa până în momentul de faţă. Situaţia unităţii spitaliceşti pare a fi mult mai gravă ca înainte, dată fiind lipsa anestezicelor din ultima perioadă. Nemulţumirile personalului medical au fost reluate în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de ieri. Gheorghe Neaţă, fost manager al unităţii spitaliceşti şi consilier judeţean PP-DD, a cerut ca la următoarea întâlnire să fie prezent şi Cristian Vlădoianu, managerul privat, pentru a prezenta situaţia economico-financiară a spitalului. „Vrem să ştim care este situaţia financiară a Spitalului Judeţean Târgu Jiu după şase luni de implementare a managementului privat. În ultima perioadă au fost probleme cu medicii şi vrem să ştim dacă din cauza lipsei banilor ori din cauza lipsei de administrare. Niciodată nu au fost probleme aşa ca acum,  să lipsească anestezicele. A ajuns cuţitul la os şi de aceea medicii au ajuns la revoltă”, a declarat Gheorghe Neaţă.

Propunerea consilierului judeţean PP-DD a fost agreată de Ion Călinoiu care a promis că-l va invita la şedinţa următoare pe Cristian Vlădoianu. „Odată cu externalizarea managementului Spitalului Judeţean, Consiliul Judeţean are obligaţia de a monitoriza permanent activitatea unităţii spitaliceşti. Propunerea domnului Neaţă mi se pare o propunere bună şi ca atare vom cere ca la următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean să ni se prezinte situaţia economico-financiară a spitalului”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Se anunţă controale serioase la spital

Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj şi consilier judeţean PSD, spune că managerul privat n-a aplicat măsurile discutate în şedinţa cu medicii. Ba mai mult, consideră că banii spitalului pot fi administraţi mai bine. Valentin Popa ştie că Ion Călinoiu va demara controale serioase la spital. „În şedinţa cu medicii s-au discutat despre nişte măsuri pe care managerul privat trebuia să le ia, lucru care nu s-a întâmplat. Banii puţini pe care îi avem pot fi administraţi mai bine, în aşa fel încât să se simtă acest lucru, bolnavii să nu-şi mai cumpere cinci medicamente, ci doar două. Vorbim de probleme de aptitudine şi de pricepere. Săptămâna viitoare, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj va lua spitalul la bani mărunţi”, a declarat Valentin Popa. 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: