Avem mai multe stele decât însuși Universul

Nu mă pricep la armată nici teoretic, nici practic. Singura dată când am tras cu pușca n-am nimerit nici măcar bușteanul pe care stătea sticla ce trebuia s-o țintesc. La o săptămână după acea întâmplare, încă mă mai uitam cu strângere de inimă la știri, nu cumva să aud că a fost găsit un pădurar omorât pe loc de un glonț rătăcit. Habar n-am care-s gradele în armată, dar am auzit că general ar fi cel mai mare. Cu ocazia asta, nici nu m-a mai interesat să le învăț pe celelalte. Pentru că, la ce cretini am văzut că sunt generali la noi, mi-e și frică să-i aflu pe ăia care-s mai proști decât ei. De fapt, stați, e cineva care să nu fie general la noi în armată?

Chiar și așa, habarnist cum mă aflu, am convingerea că m-aș descurca mai bine decât Gabriel Oprea sau Puiu Iordănescu să conduc o oaste. Apropo, nea Puiu a fost făcut general de Ministerul Apărării pentru că s-a apărat bine în '94, cu șase fundași centrali, nu? Cred că anii mei de experiență în Starcraft și Age of Empires mă fac mai pregătit pentru un război strategic decât poate fi vreodată Gabi Oprea, supranumit și generalul izmenelor. Ce să mai zic că, la cât am jucat Football Manager, cred că și la fotbal îl fac pe domnul general Iordănescu. Asta e bine în România, vedeți? Incompetenții ajung atât de sus încât ți se pare că, într-adevăr, totul e posibil și pentru umila ta persoană.

Suntem țara generalilor. N-apucă unul să mai tragă un pârț în politică, că hop, i se așează patru stele pe umăr. Că doar nu dă nici Băsescu de la el. Fă-i pe toți amirali, dom' președinte, deja ni se pare că ești prea exigent cu criteriile. Uite, un coleg l-ar propune general cu patru stele pe Nuțu Cămătaru, de pildă. Măcar el s-a remarcat în luptă, nu ca pederaștii ăilalți.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: