Avem subprefect nou? Liviu Andrei spune că da!

Teoretic, azi ar trebui să apară în Monitorul Oficial decizia prin care este decisă numirea unui nou subprefect la Gorj, în persoana lui Liviu Andrei. Unul dintre cei mai vocali lideri ai filialei locale a Partidului Democrat Liberal se vede astfel pus în postura de a renunţa la politică, deşi tocmai asta l-a adus în fruntea treburilor judeţului.

Liviu Andrei spune că a fost numit în postul de subprefect de Gorj, dar mai spune şi că încă nu demisionează din filiala judeţeană a PDL. Acesta afirmă că Guvernul a emis hotărârea prin care îl înlocuieşte în post pe Constantin Dumitrescu, instalarea pe funcţie urmând să se producă după publicarea hotărârii de guvern în Monitorul Oficial. Asta ar urma să se întâmple probabil azi, deşi nu se ştie niciodată. Numirea acestuia  era ieri o mare nebuloasă pe holurile Prefecturii, niciun reprezentant al instituţiei neştiind nimic despre o asemenea decizie luată la nivel de Guvern. Mai marii PSD Gorj l-au luat la telefon chiar şi pe Victor Ponta, care nu a putut să le confirme o asemenea informaţie. Prefectul Ion Florescu ne-a precizat că la cabinet nu i-a venit nicio informaţie sau document în acest sens. Acesta a menţionat că nici publicarea hotărârii de numire pe site-ul Guvernului nu este o condiţie obligatorie.

Subprefectul Constantin Dumitrescu pare resemnat cu soarta, mai ales că, miercuri, Liviu Andrei şi actualul subprefect Sorin Arjoca au apărut împreună la o şedinţă organizată la Prefectură de secţia judeţeană a Serviciului Român de Informaţii. Andrei şi Arjoca au stat unul lângă altul, deşi în câteva zile şi Arjoca va fi schimbat cu Marcel Romanescu. În ceea ce-l priveşte pe Dumitrescu, acesta spune că oricum nu mai speră să rămână prea mult în funcţie, deşi la vremea numirii sale în funcţie i s-a cerut să renunţe la politică, să treacă printr-un concurs şi să corespundă unor criterii care acum par aruncate la coşul de gunoi al unuia sau altuia dintre partidele care se chinuiesc de săptămâni bune să guverneze judeţul acesta. „Sunt pregătit să eliberez postul, nu-i asta o problemă. Să-i fie dumnealui de bine şi să fie sănătos. Oricum, de schimbările astea ştiu că nu va scăpa nimeni pentru că aşa e după alegeri”, recunoaşte Constantin Dumitrescu, un subprefect promovat în anul 2005 de PNL.

Andrei nu dă încă PDL-ul din mână pe funcţia de la Prefectură

Liviu Andrei este prim-vicepreşedinte al PDL Gorj, dar declară că nu va renunţa la postul respectiv decât în ultima zi a termenului limită pe care îl prevede legislaţia în vigoare. Termenul respectiv este de o lună de zile, iar noul subprefect afirmă că nu se grăbeşte să renunţe la partidul pentru care a militat de peste un deceniu decât atunci când va vedea că lucrurile „sunt aşezate”. Noul subprefect spune că după ce va fi instalat în funcţie se va implica în schimbarea şefilor de instituţii deconcentrate întrucât cele două partide aflate la guvernare trebuie să îşi asume actul de guvernare şi prin numirea propriilor reprezentanţi în posturile de conducere. „Evident că am un plan de bătaie pentru când voi fi subprefect instalat în funcţie. Nici când am venit la Inspectoratul Şcolar nu mă ştia lumea şi lucrurile s-au schimbat pe parcurs. Îmi propun în primul rând să am o colaborare foarte bună cu actualul subprefect, cu domnul Ion Florescu. În ceea ce priveşte plecarea din partid, nu mă grăbesc pentru că legea îmi dă ca termen o lună în care eu să optez pentru una sau alta din funcţii. Nu mai mă arunc şi eu aşa, ca la tinereţe, acum le rumeg mai bine. Cântăresc orice oportunitate. Oricum voi face schimbările de la deconcentrate pentru că noi, partidele, trebuie să ne asumăm responsabilitatea guvernării. Mai sunt şi colegii mei de partid care au muncit pentru a ajunge la putere şi care aşteaptă acum schimbările despre care au vorbit în opoziţie”, spune încă fruntaşul PDL Gorj.

Andrei este şi consilier judeţean pe listele PDL Gorj, funcţie care, de asemenea, este incompatibilă cu cea de subprefect. Acesta afirmă că şi din funcţia respectivă va demisiona tot la expirarea termenului limită prevăzut de legislaţia în vigoare. Demisia lui Andrei din postul de consilier judeţean va permite promovarea dr. Gheorghe Neaţă, acesta fiind următorul pe lista PDL Gorj la alegerile din vara anului trecut. Neaţă este susţinut de partid şi pentru o funcţie de conducere în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, acolo unde activează ca medic chirurg.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: