Avocat gorjean, condamnat alături de clienta sa

Curtea de Apel Pitești a pronunțat ieri un verdict de condamnare la închisoare a unui avocat gorjean și a clientei sale, acuzația principală formulată de Direcția Națională Anticorupție fiind aceea că avocatul a intermediat o șpagă pentru un grefier al Curții de Apel Craiova.

Avocatul din dosarul instrumentat de DNA este Daniela Domnica Crețu, iar clienta este femeia de afaceri Anca Buluz, cea condamnată deja la închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzată că, împreună cu partenerul său de afaceri, Victor Drăgoi, ar fi prejudiciat o bancă cu aproape 1,3 milioane euro. Buluz a vrut să scape de pușcărie, și-a pus economiile la bătaie și a sperat că prin intermediul avocatei și al grefierului Ion Victor Toader poate obține de la judecătorul de caz o sentință mai blândă, cumpărând influența cu suma de 5000 de euro. Pe fir erau însă procurorii anticorupție, care îl filau de mult timp de grefier, acum ambele gorjence ajungând să primească condamnări, procesul lor desfășurându-se la Pitești, deși inițial începuse la Craiova.

„Condamnă pe inculpata Creţu Domnica Daniela, avocat în cadrul Baroului Gorj la 2 ani închisoare, în condiţiile art. 57 Cod penal anterior. În baza art.71 alin.1 şi 2 Cod penal anterior interzice inculpatei drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit. a teza a II- a, lit.b şi lit.c Cod penal anterior, ca pedeapsă accesorie”, menționează instanța de judecată, sentința pentru cele două gorjence fiind dată tot de către o femeie. Judecătorul Elena Raluca Șimonescu Diaconu a stabilit ca 2 ani să fie pedeapsa și pentru Anca Buluz, în cazul acesteia pedeapsa fiind contopită pe cea care femeia de afaceri a primit-o deja pentru țeapa de 1,3 milioane de euro dată în afacerile cu miere pe care le derula în anii trecuți.

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: