Bani pentru elevii navetişti

Vești bune pentru elevii care fac naveta! Ministerul Educației a virat banii pentru plata transportului elevilor pentru perioada noiembrie 2012-februarie 2013. De la sfârșitul anului trecut și până în prezent elevii au scos bani din buzunar pentru a putea ajunge la unitatea școlară unde studiază.

După mai bine de o jumătate de an de făcut naveta la școală pe banii părinților, mii de elevi de liceu au primit vestea mult așteptată, aceea că le-a fost decontat transportul.  Ministerul Educației a alocat 3,5 miliarde lei vechi în acest sens. Suma este însă insuficientă pentru plata integrală a banilor cheltuiți cu transportul de la sfârșitul anului trecut și până în prezent. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a stabilit ca toți elevii navetiști să primească câte ceva, astfel că banii ajung doar pentru decontarea contravalorii transportului doar până în luna februarie. “Au ajuns banii pentru plata navetei elevilor de liceu, însă doar o parte, circa 30% din suma necesară. Sumele au fost repartizate liceelor din județ, sunt circa 1300-1400 de elevi care decontează la școală aceste cheltuieli. Ne bucurăm că au venit și acești bani pentru că mă întrebau oamenii când vin banii. Copiii își primesc banii pentru a putea veni în continuare la școală. În Consiliul de Administrație am discutat distribuția lor, câți bani să ajungă la fiecare liceu. Marți-miercuri cel târziu banii vor ajunge la elevi”, a declarat Ion Ișfan, inspector general al ISJ Gorj.

Cei mai mulți elevi navetiști sunt cei care studiază la liceele din Turceni, Novaci și Motru.  Decontările se fac pentru cel mult 50 de km.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: