Băsescu – aşteptat la Târgu Cărbuneşti

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat vineri la Târgu Cărbuneşti într-o vizită oficială, vizită care nu a fost încă pe deplin confirmată oficial dinspre Cotroceni, vestea fiind făcută publică de viceprimarul oraşului, Ion Fugaru. Acesta afirmă că şeful statului a fost invitat să participe vineri la o ceremonie prilejuită de împlinirea a 40 de ani de existenţă a unităţii de transmisiuni din localitate, singura unitate militară rămasă în Gorj după procesul de restructurare a armatei. Conform edilului, comandatul de la Cărbuneşti are în subordine unităţi similare din toată zona de sud şi vest a ţării, unitatea militară din Gorj având un rol extrem de important în sistemul naţional de apărare. Viceprimarul spune că un răspuns oficial la invitaţia lansată şefului statului este aşteptat azi de la Cotroceni. Fugaru e convins că Băsescu va veni la festivitate pentru că ceremonialul îl obligă pe preşedinte să fie prezent la înmânarea unor titluri oficiale cu această ocazie. În plus, viceprimarul din Târgu Cărbuneşti spune că aleea de acces spre unitatea militară, un drum de aproape un kilometru, a fost asfaltat zilele acestea, deşi autorităţile locale au încercat de ani de zile să facă rost de fonduri pentru a turna asfalt în zonă. Fugaru spune că banii au fost daţi de Consiliul Judeţean, iar asfaltul turnat este unul de calitate.
 "Au făcut un drum bun, are 3,5 metri lăţime, e strat gros, nimic de zis din punctul ăsta de vedere. Noi ne chinuiam de ceva vreme să facem rost de bani pentru porţiunea aceea, dar uite că acum s-au găsit şi fonduri, n-a mai făcut nimeni scandal, bine măcar că s-a făcut cu ocazia asta că rămâne făcut", a declarat viceprimarul.
 Cum-necum, vizita lui Băsescu se leagă de drumuri şi asfaltări, preşedintele fiind prezent ultima dată în Gorj în vara anului trecut, când a făcut două vizite până la Lainici pentru a-i impulsiona pe constructori să termine mai repede podul provizoriu de acolo. Întâmplător sau nu, pe Defileul Jiului sunt din nou probleme rutiere, autorităţile pregătindu-se să restricţioneze din nou traficul camioanelor, de această dată al celor mai grele de 20 de tone, de vină fiind erodarea malului Jiului. Preşedintele ar putea să dea o fugă şi până acolo ca să vadă cum stau treburile pentru că, altfel, la toamnă-iarnă, când problemele se vor accentua cu siguranţă, transportatorii vor fi mult mai supăraţi şi îi vor cere să vină pe Defileu ca să rezolve lucrurile, mai ales că atunci vom fi în plină campanie electorală sau, poate cu puţin noroc, până la prima gaură mai mare în mal, vom scăpa de alegeri.
 


Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: