Băsescu şi sfârşitul lumii

Din nou am impresia că mă repet şi nici nu m-ar mira, pentru că ideea asta mă obsedează: nu vi se pare că agenda zilei pe care ne-o alcătuiesc televiziunile în ultimii ani este de-a dreptul retardată? Chiar nu se mai întîmplă nimic, în afara jafului ”pe bani publici” (cum vedem titrat cam de trei ori pe zi la fiecare televiziune)? Băieţi, am prins ideea, nu sîntem idioţi. Politicienii fură. Ştiam şi noi. De fapt, a devenit un lucru atît de banal încît nu cred că trebuie să-l mai amintiţi. Să se scrie, odată pentru totdeauna, în manualele de jurnalism: ”în România, este ştire când politicianul e sărac, corect şi-şi face treaba.” În rest, să se taie toate prostiile cu jafuri la sânge. Da, bă, fură. Şi voi lătraţi degeaba, se pare. Ia, ori faceţi ceva în legătură cu asta, ori găsiţi alte subiecte!

Mă uit duminică pe Antena 3. Un sfert de oră s-a vorbit despre nişte ţărănuşi de la Ministerul Agriculturii care s-au dus şi ei într-un teambuilding. Şi ghiciţi ce-au făcut seara! S-au dus la discotecă, au ascultat muzică proastă (printre care şi imnul PD-L) şi s-au îmbătat. Cuuuum?! În teambuilding să faci aşa ceva?! Ce enormitate, ia să-i filmăm noi cu camera ascunsă şi să-i dăm la televizor. Da, îmi vor răspunde tonomatele, dar au făcut-o pe banii statului. Pe banii lu' mă-ta, bă, da! Ce, tu nu eşti plătit din banii lu' Ceauşescu? Sictir, deontologilor.

Şi-apoi schimb pe CNN, tot un sfert de oră. Băi, şi nici urmă de politică. Nu tu jaf, nu tu furt din banii unchiului Sam. Oamenii pe-afară sunt interesaţi de probleme de amplitudine puţintel mai mare decât teambuildingurile cu manele: de exemplu, de ecologie. Nu zic, e un subiect pentru poponari şi mult exagerat. Dar totuşi, oamenii care îl abordează sunt sincer îngrijoraţi de un subiect uriaş: soarta planetei. A planetei, bă, nu a lu' Băsescu! Televiziunile de ştiri de afară vorbesc despre dezastre ecologice şi despre masacrări ale balenelor de către papagalii ăia de japonezi. Care, mai nou, că tot veni vorba, vor să legalizeze vânătoarea de balene. Pentru doamnele care au grijă de căţeii din spatele blocului, şi balenele sunt mamifere. Iar oamenii nu mai vorbesc, sunt mamifere de-a dreptul evoluate. Într-atât de evoluate încât sunt pe cale să se autodistrugă. Şi, culmea, nu-i Băsescu de vină. Şi nici mogulii.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: