Bătrână de 88 de ani, înghețată și derutată în fața spitalului

Caz revoltător la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. O bătrână de 88 de ani, care a fost adusă cu salvarea duminică dimineața după ce s-a lovit la mână, a fost dată afară din spital după ce a primit îngrijiri medicale. Femeia a fost găsită pe o bancă în fața unității spitalicești mai mult înghețată, cerând informații trecătorilor cum poate să ajungă acasă. Un taximetrist a dus-o în comuna Roșia de Amaradia, acolo unde locuiește bătrâna.

Speranța Ștefănuță are 88 și este din satul Ruget al comunei Roșia de Amaradia. Duminică dimineața, femeia a alunecat și a căzut. Pentru că acuza dureri de mână, familia bătrânei a chemat salvarea. ”O durea mâna și am chemat salvarea. A venit ambulanța de la Cărbunești și mi-au spus că o duc la Târgu-Jiu, că altă variantă nu au. Îmi cerură un număr de telefon și mi-au spus că o să fiu sunat de la spital să mi se spună care este starea mamei mele. Asistenta a zis că, dacă nu e grav, mâine îi dau drumul acasă, dacă trebuie operată va sta mai mult în spital. Nu mă sună nimeni să îmi spună nimic. Primii telefon de la primar, că o dădură pe mama afară din spital și o aduce acasă un taximetrist”, a declarat Dumitru Ștefănuță, fiul bătrânei.

După ce a fost investigată, bătrâna a fost scoasă în stradă, unde a fost găsită mai mult înghețată. Bătrâna nu voia altceva decât să ajungă acasă. ”Am fost sunat de un taximetrist din comună că a găsit în fața spitalului Tudor Vladimirescu o bătrână aproape înghețată, care spune că este de la Roșia de Amaradia. Taximetristul a făcut un gest frumos și s-a oferit să o aducă acasă, pentru că i-a părut rău de bătrâna care era aproape înghețată”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din comuna gorjeană Roșia de Amaradia.

Taximetristul a fost impresionat de bătrână și a decis să o ducă acasă. ”Eu am fost sunat de un client de al meu că în fața spitalului este o bătrânică înghețată, care vrea să ajungă acasă, înspre Cărbunești. M-am dus acolo și mi-a spus că s-a lovit la mână, a venit cu salvarea la spital și o dădură afară, că nu are nimic. Mi-a spus că este de la Roșia de Amaradia, dar are o fată la Cărbunești și vrea să ajungă măcar până la ea. Nu a știut să îmi explice cum să ajung la fiică, așa că l-am sunat pe primarul din Roșia de Amaradia și am reușit să identificăm familia. Am zis să fac o faptă bună și am dus-o pe bătrânică acasă, că înghețase de frig. Oricum era dezorientă, nu știa în ce parte să o ia. Întreba oamenii cum să ajungă la autobuz să plece la Cărbunești. Îngheța de frig, săraca”, a povestit Cosmin Chiană, taximetrist.

Fiul bătrânei vrea să ceară acum explicații conducerii Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. ”Nu mi se pare normal să o scoată afară în frig. Avea numărul meu de telefon în buletin, îl avea și asistenta de pe salvare. Puteau să mă sune, că eu am mașină și mă duceam să o iau. Mi-au zis cei de la salvare că până mâine stă în spital. Nu poți să o scoți în frigul asta afară, ca pe un câine. M-am uitat pe actele de la spital și nu are mâna ruptă. A venit cu ea doar înfășată. Este coasigurată și puteau să o țină o oră până ajungeam eu să o iau. E păcat. A fost văzută de doi medici, Ion Dascălu și Liviu Stănculete, poate și-au făcut datoria cum trebuie, dar cine a scos-o afară trebuie să răspundă”, a mai declarat Dumitru Ștefănuță.

Vizualizări: 8,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: