Bătrână rămasă sub cerul liber după ce i-a ars casa

O femeie de 66 de ani din Schela a rămas sub cerul liber după ce mare parte din locuinţa în care şi-a trăit viaţa a fost distrusă într-un incendiu produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Elisabeta Anghelescu are cinci copii, dar toţi sunt plecaţi în străinătate, prin Italia sau Spania, focul lăsând-o acum aproape sub cerul liber.

Marţi pe zi bătrâna a încercat să facă focul pentru prima dată în sobă, deşi şi până acum a mai fost frig. Aceasta nu a mai îndurat gerul din casă şi s-a gândit să dezmorţească un pic pereţii, numai că nu a fost aşa. „Am vrut să fac şi eu focul pentru că nu l-am făcut până acum. Am încercat pe zi şi nu mi-a ieşit şi am renunţat. Până acum nu l-am făcut că nu am avut lemne. Mi-au trimis copiii 200 de euro şi mai aveam un milion de lei, dar mi i-a furat cineva. Eu am fost până la spital la Târgu Mureş şi când m-am întors nu i-am mai găsit. Îi aveam sub saltea şi nu ştia nimeni de ei, dar nu i-am mai găsit. Acum nu am mai putut de frig şi am zis să încălzesc un pic, dar nu am putut să fac focul şi am renunţat”, povesteşte bătrâna.

De fapt, după ce a făcut focul pe zi, femeia a văzut că pe coş ies scântei şi începe un mic incendiu, un vecin fiind chemat să arunce cu apă. Omul a dat cu două găleţi câte a cărat odată şi apoi a plecat la casa lui. Seara, mai ales că acum se întunecă repede, vecinele din sat, aflate la un priveghi la două case mai sus, au zărit focul şi atunci au strigat la Anghelescu să iese din casă până nu e prea târziu. „Veni la noi o femeie care tocmai se întorcea de la priveghiul din Valea Jiului de la mineri şi ea ne spuse că uite că arde casa la vecina. Atunci am ieşit afară cu toţii şi ne-am dus la ea să o scoatem de acolo că ardea de vie. De abia a ieşit săraca”, spunea o localnică.

Două echipaje ale pompierilor militari au intervenit pentru a stinge focul. Aceştia au trebuit să distrugă şi ce nu mai arsese din acoperiş pentru a se asigura că incendiul este lichidat complet. În spatele casei, bătrâna avea depozitate grămezi de materiale inflamabile şi, astfel focul putea reizbucni la cea mai mică scânteie ajunsă acolo. Pompierii au lichidat focarul, chiar dacă asta a presupus şi afectarea tavanului de la camere, tavan făcut din scânduri prin care a trecut apa. În asemenea condiţii, bătrâna din Schela a rămas la mila vecinilor săi, despre refacerea casei iarna aceasta neputând să fie vorba, mai ales că la munte a început deja să fulguiască, iar temperaturile scad cel mai adesea sub zero grade.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: