Bauti la volan

Duminică, 27.11.2011, orele 09:00, în timp ce acţionau pe str. Narciselor, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Tg. Jiu au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia a fost identificat C.E., de 52 ani, din municipiu.

Din verificările efectuate, s-a constatat că bărbatul conducea autoturismul proprietate personală, deşi se afla în perioada de suspendare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept.

 

La aceeaşi dată, orele 14:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci l-au identificat pe N.N., de 62 ani, din comuna Slătioara, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 665 – Polovragi.

Pe parcursul controlului, poliţiştii au constatat că autovehiculul nu era înmatriculat, valabilitatea plăcuţelor fiind expirată din data de 03.11.2011.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

 

Duminică, 27 noiembrie a.c., orele 21:00, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj l-au  depistat pe S.P., de 58 ani, din localitatea Arad, judeţul Arad, în timp ce conducea un autovehicul, pe DN 67 - Scoarţa, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Un alt conducător auto, depistat la volan, deşi se afla sub influenţa alcoolului, a fost identificat în dimineaţa acestei zile, la ora 07:50, pe str. Aleea Pleşa din oraşul Bumbeşti-Jiu.

Poliţiştii Poliţiei oraşului Bumbeşti Jiu l-au testat pe B.N., de 57 de ani, din Târgu-Jiu, judeţul Gorj, cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta prezenta o concentraţie de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat.

 

Cei doi conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, poliţiştii le-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele acestora dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În dimineaţa acestei zile, la ora 04:30, în timp ce acţionau pe DJ 673 A, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia a fost identificat D.C., de 19 ani, din comuna Mătăsari.

Din verificările efectuate, s-a constatat că tânărul nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui D.C. a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: