Becali vrea să cumpere un pandur! “Mi-e frică de ei, dar le iau rotiţa şi gata!”

Gigi Becali a găsit planul ideal pentru a-i stopa pe panduri. Becali apelează la vechea prietenie cu Marin Condescu pentru a-l cumpăra pe Maxim . „Nu e de vânzare !” anunţă ferm Condescu.

Pandurii au băgat frica în granzi. Becali e convins că va lua titlul anul acesta dar mai trebuie să le pună piedică pandurilor mai întâi. Dacă pe teren nu poate, va încerca pe piaţa transferurilor.

Maxim, principala ţintă

De la începutul sezonului s-a vorbit de Steaua ca fiind principala favorită la titlu. Trupa lui Reghecampf a practicat un joc bine aşezat iar rezultatele au fost foarte bune până acum. Steaua priveşte de sus la celălate echipe mari ca Vaslui, Dinamo sau CFR Cluj. O singură echipă reuşeşte însă să fie mai sus decât steluţa lui Becali. Pandurii a învins în 6 din cele 7 meciuri de până acum şi are 3 puncte avans de Steaua. Deşi Becali nu se declara iniţial îngrijorat de avansul luat de gorjeni, acum s-a gândit şi la un plan de rezervă pentru a-i stopa. „Am vorbit eu cu oamenii mei: "Băi, îl iau pe Maxim şi gata, le-am luat rotiţa! Eu nu m-am gândit să îi iau pe toţi, şi pe Nistor sau Voiculeţ. Ei nu au multe rotiţe! Mie mi-e frică de Pandurii.Dacă ajung la 9 puncte diferenţă faţă de noi, e greu să-i mai prindem”, spune latifundiarul din Ghencea la GSP. Becali crede că Grigoraş e artizanul principal al rezultatelor pandurilor. „Jocul pe care îl practică Pandurii este numai mâna antrenorului. Este doar ştiinţa lui Grigoraş. La 2-0 cu Rapid, ei îşi băteau joc de ei. Pasau de parcă erau Barcelona. Ei, plimbînd mingea, nu obosesc. Dar pot să spun şi de momente grele. Cu Iaşi puteau să piardă dar cel mai rău a fost că erau dominaţi clar de Iaşi. Asta înseamnă că n-au forţă, cu Steaua n-or să aibă nici o şansă”, concluzionează Becali.

Condescu învaţă să spună nu ?

Planul lui Becali ar putea fi anulat de vechiul amic de la Tg-Jiu, Marin Condescu. Dacă în trecut Condescu a fost mereu receptiv la cererile venite dinspre Ghencea, acum bossul pandurilor nu mai pare dispus să vândă. Condescu se teme să nu-l piardă pe Grigoraş căruia i-a promis că nu va vinde niciun jucător de bază în această iarnă. Tentaţia unei calificări istorice în cupele europene pare uriaşă şi pentru Condescu şi Grigoraş. „Nu este transferabil Maxim, sub nicio formă. Pentru Răduţ discutăm în baza procentelor pe care Steaua le mai are de achitat în urma transferului lui Pintilii. Anul acesta nu este transferabil, dar de la anul mai discutăm. Trebuie să vedem unde ne situăm, dacă anul viitor va fi mai bun decât cel precedent şi dacă Petre Grigoraş spune că se va descurca fără el. Depinde foarte mult şi ce ne dă Steaua pentru el sau pentru un pachet de jucători. Dacă dânşii ni-i dau pe Tănase, Bourceanu, Pintilii, normal că ne convine. Noi nu suntem datori nimănui”, a spus Condescu la sport.ro. Toate negocierile se vor purta strict la suma de bani oferită de Gigi. Condescu speră să obţină cel puţin un milion de euro pe Maxim, jucător ce a fost convocat şi de Piţurcă pentru meciurile cu Estonia şi Andorra din preliminariile Modialului din 2014.

5 – jucători au vândut pandurii Stelei în ultimii 2 ani: Stanca, Păcurar, Martinovic (toţi în 2010), Chiricheş (ianuarie 2012) şi Pintilii (iunie 2012)

1,3 – milioane de euro e cota actuală a lui Maxim, jucător ce a marcat de 2 ori în 7 meciuri în acest sezon, în 2010 era evaluat la 100 de mii de euro !

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: