Beneficiarii locuinţelor sociale şi ANL se mută în casă nouă

Primăria Târgu Jiu va înmâna cheile locuinţelor sociale şi ANL la sfârşitul lunii iunie. În momentul de faţă, atât în zona Ciocârlău, cât şi în Narciselor se lucrează la sistematizare. Autorităţile dau asigurări că nu vor mai fi probleme din cauza canalizării, aşa cum s-a întâmplat cu locuinţele ANL afectate de inundaţii. Ba mai mult, în momentul de faţă, se licitează finalizarea lucrărilor de canalizare menajeră din zona ANL-urilor, după ce a fost reziliat contractul cu firma din Râmnicu Vâlcea.

Peste 270 de familii din Târgu Jiu se vor muta în casă nouă la sfârşitul lunii iunie. Este vorba despre beneficiarii locuinţelor sociale şi ANL care încă nu au primit cheile apartamentelor şi garsonierelor repartizate de către primărie. Reprezentanţii municipalităţii spun că în zonele Ciorcâlău şi Narciselor încă se lucrează la sistematizare. „Am finalizat şi listele cu beneficiarii locuinţelor sociale. Listele au fost aprobate, iar oamenii au fost anunţaţi că vor primi locuinţe. Sperăm ca în aproximativ o lună de zile să fie finalizate lucrările de sistematizare şi să predăm cheile spre sfârşitul lunii iunie. În aceeaşi perioadă vom preda şi cheile locuinţelor ANL. Şi în această zonă se lucrează la sistematizare, s-a făcut pichetarea zonei şi s-a trecut la trasarea străzilor interioare. De asemenea, se fac ultimele retuşuri la locuinţele afectate de inundaţii”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Lucrările de finalizare a canalizării scoase la licitaţie

Autorităţile dau asigurări că nu vor mai fi probleme din cauza canalizării aşa cum s-a întâmplat cu locuinţele ANL afectate de inundaţii. Ba mai mult, în momentul de faţă este în fază de derulare o licitaţie pentru finalizarea lucrărilor de canalizare din zonă după ce a fost reziliat contractul firmei care le-a început.    „La locuinţele sociale a fost montată o fosă septică şi nu vor fi probleme din cauza canalizării. În ceea ce priveşte locuinţele ANL, am rezolvat problema apei pluviale, însă în momentul de faţă se licitează finalizarea lucrărilor de canalizare menajeră, după ce firma din Râmnicu Vâlcea a renunţat la contract din cauză că nu a mai avut capacitate financiară de a continua lucrările”, a declarat Aurel Popescu. Reprezentanţii primăriei susţin că nu s-a făcut nici o plată către firma respectivă, pentru că sunt clauze în contract ca plăţile să se facă după execuţia şi recepţia lucrărilor.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: