Berca (PDL): Ponta nu va avea curajul să vină la deschiderea anului şcolar

Anunţul făcut de către primarul Florin Cârciumaru potrivit căruia Victor Ponta ar veni la Târgu Jiu luna viitoare pentru a participa la deschiderea anului şcolar a fost comentat de către Eduard Berca în cadrul unei conferinţe de presă. Preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Democrat Liberal este convins că Ponta nu va avea curajul să ţină un discurs în faţa părinţilor după ce a propus plafonarea sumelor acordate pentru naveta elevilor de acasă la şcoală. Pe de altă parte, PDL Gorj salută iniţiativa primarului Florin Cârciumaru de a-l invita pe Ponta la deschiderea anului şcolar, reamintindu-i acestuia că este deputat de Gorj.

Reporter: Cum comentaţi anunţul primarului Florin Cârciumaru, potrivit căruia Victor Ponta va veni la deschiderea anului şcolar?

Eduard Berca: Florin Cârciumaru a declarat că a luat legătura cu Victor Ponta şi că acesta urmează să vină la Târgu Jiu pentru a participa la deschiderea anului şcolar, ar fi a doua vizită în Gorj din acest an, prima fiind atunci când a fost desemnat Gorjeanul Anului. Mă întreb cum le va explica elevilor că le taie cheltuielile de transport în condiţiile în care anul trecut, la deschiderea anului şcolar din perioada campaniei electorale, promitea condiţii mai bune pentru învăţământ.

Rep.: Credeţi că Victor Ponta va veni? 

E.B.: Nu cred că Victor Ponta va avea curajul să vină în faţa electoratului gorjean, mai ales că anul acesta, în Gorj, sunt 1000 de şomeri în plus faţă de anul trecut, iar el promitea în campanie ca judeţul nostru va deveni multi-dezvoltat din punct de vedere economic.

Rep.: Dumneavoastră veţi participa la deschiderea anului şcolar?

E.B.: Eu voi fi invitat la deschiderea anului şcolar, în calitate de consilier local. În condiţiile în care Ponta va veni şi el, îi voi adresa o interpelare legată în special de tăierea decontărilor cheltuielilor de transport. Poate astfel, primul ministru îşi va aminti de promisiunile făcute gorjenilor care l-au votat şi care, în acest timp, au căpătat statutul de şomer.

Rep.: Ce efecte credeţi că va avea asupra gorjenilor plafonarea deconturilor abonamentelor pentru naveta elevilor?

E.B.: Foarte mulţi părinţi nu vor mai putea să-şi trimită copiii la şcoală din cauză că nu vor avea bani de navetă. Şi în momentul de faţă este o situaţie dramatică la Negomir unde cheltuielile de transport nu au mai fost decontate de şase luni. Îi reamintim deputatului de Gorj că în judeţul pe care îl reprezintă aproape 2000 de elevi fac naveta la şcoală.

PROIECT

Potrivit proiectului promovat de Ministerul Finanţelor, pentru o distanţă de 3 kilometri elevii vor primi maxim 26 de lei pe lună. Pentru distanţele ce depăşesc 3 kilometri, până la limita de 50 de kilometri, suma de 26 de lei se suplimentează cu 2 lei pentru fiecare kilometru. Practic, pentru 50 de kilometri se vor acorda maxim 120 de lei lunar. În judeţul Gorj, aproximativ 2000 de elevi fac naveta la şcoală.

A consemnat Daiana MILITARU

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: