BERLEŞTI: Reabilitarea şcolilor, cu banii de la rectificarea bugetară

Rectificarea bugetară este așteptată ca pâinea caldă de autoritățile locale din comuna Berlești. Primarul din localitate lucrează acum la o notă de fundamentare pe care să o depună la Consiliul Județean, în speranța că după rectificare va putea continua investițiile din comună. Maria Dumitrașcu ar avea nevoie de aproximativ patru miliarde de lei vechi, în special pentru pregătirea unităților de învățământ pentru începerea unui nou an școlar, dar și pentru reabilitarea unor drumuri.

Autoritățile locale din comuna Berlești așteptă cu nerăbdare și cu interes rectificarea bugetară anunțată pentru luna august. Primăria  are nevoie de bani în principal pentru unitățile de învățământ de pe raza localității, pentru ca elevii să se bucure de condiții în noul an școlar. Situația este una îngrijorătoare pentru că la acest capitol nu este niciun leu. Maria Dumitrașcu explică cum de s-a ajuns în această situație: „În momentul de față, ne-ar trebui fonduri pentru întreținerea școlilor pentru anul școlar 2013-1014. Vreau să vă spun că  la acest capitol nu avem absolut niciun ban, pentru că la începutul anului, sumele care le foloseam  din TVA și ne echilibram bugetul, a trebuit să le folosim la plata arieratelor și folosindu-le la acestea am rămas descoperiți la anumite capitole”.

Mai sunt drumuri de reabilitat

Comuna Berlești are nevoie și de ceva bani pentru asfaltarea drumurilor care încă mai sunt balastate. Maria Dumitrașcu susține că în această situație se află chiar unul din drumurile principale din comuna pe care o conduce și se impune reabilitarea acestuia. „Ne-ar mai trebui bani pentru drumuri, pentru că o parte din drumurile din Berlești mai sunt încă pietruite și mă refer aici la drumul principal al comunei Berlești, DC Colțești-Berlești, unde mai sunt 7,5 kilometri de pietruit, între tronsoanele de asfalt. Ca să ne putem desfășura cum trebuie cred că am avea nevoie așa, cam de patru miliarde minim. Consiliul Județean va analiza și va decide. Trebuie să ne pregătim și pentru iarnă cu combustibil și mai sunt foarte multe nevoi în comunitate, avem nevoie de fonduri. Cu privire la investiții, avem programele de finanțare care-și urmează cursul în mod normal și nu pot fi forțate de noi. Vin atunci când ne dau ministerele”, a spus primarul Maria Dumitraşcu.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: