Blocul social din Motru, reabilitat anul acesta

S-a terminat cu aşteptarea pentru familiile nevoiaşe din Motru. Autorităţile locale dau asigurări că, până la sfârşitul anului, 60 de familii vor putea locui în garsonierele care vor fi reabilitate în blocul social. Cum cererea de locuinţe sociale este foarte mare, selecţia noilor locatari se va face în baza unor anchete sociale. Prioritari sunt asistaţii sociali.

Conform autorităţilor locale din Motru, vechiul bloc social din localitate va fi reabilitat anul acesta. Reparaţiile şi îmbunătăţirile aduse vor fi făcute cu bani europeni, astfel că zeci de familii vor putea să aibă un acoperiş deasupra capului după finalizarea lucrărilor. „E un bloc pe care l-am achiziţionat noi cu ani în urmă. Are 80 de locuinţe sociale, este foarte dărâmat şi nu se puteau muta oamenii acolo decât în momentul în care se face reabilitarea. La ora actuală este reabilitat doar parterul, celelalte etaje sunt nelocuibile. L-am băgat pe un program european cu o cofinanţare de 2% din partea primăriei. A fost lăsat în stand-by din lipsă de bani. Agenţia Sud-Vest Oltenia ne-a anunţat că s-au găsit bani şi vor începe lucrările. Am o presiune extraordinar de mare din partea cetăţenilor pentru locuinţele sociale”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

Peste 100 de solicitări de locuinţe sociale

La ora actuală doar 20 din cele 80 de locuinţe ale blocului social sunt ocupate. Camerele de la parterul blocului sunt cele locuite şi ar mai fi trei nivele de reabilitat. Costul lucrărilor se ridică la suma de 20 miliarde lei vechi. Autorităţile locale spun că va fi o reabilitare totală, interior exterior, iar bătaia pe un loc va fi una crâncenă. Nu puţini sunt cei care aşteaptă să primească o locuinţă socială. „Căminul se va face la standarde europene. Acum băile sunt comune, toaletele comune, nu mai sunt condiţii pentru ca o familie să locuiască. Se va face stil garsonieră, fiecare cameră va avea şi un pic de bucătărie, un pic de baie, astfel încât cei care se vor muta să aibă condiţii de intimitate. Sunt foarte multe solicitări din partea lor, avem peste 100 de solicitări, dar după reabilitare vor fi doar 60 de locuri disponibile, se vor face anchete sociale, se va analiza şi vor fi repartizate prin hotărâre de consiliu local. Prioritate vor avea în primul rând cei de pe legea 416, de la ajutor social, care nu au niciun venit şi care nu îşi permit locuinţe cu chirie. Până la sfârşitul anului acest bloc va fi reabilitat”, a mai spus primarul Dorin Hanu.

Blocul social din Motru care va fi reabilitat anul acesta este amplasat pe Calea Tismanei din municipiu. În Motru mai există un bloc social în care convieţuiesc circa 90 de familii şi pentru care primăria suportă o parte din cheltuielile la utilităţi.  

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: