Boian, liber în aşteptarea sentinţei

Lori Boian, directorul adjunct al Romarm, reţinut ieri pentru 24 de ore, este liber, pentru că a expirat ordonanţa de reţinere. Judecătorii gorjeni au însă pe rol propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a lui Boian, asupra căreia urmează să se pronunţe astăzi.

Potrivit poliţiei, în perioada 2005-2012, cei patru suspecţi, adică Lori Boian şi alţi foşti directori, ar fi dispus diminuarea rezervei de mobilizare, prin scoaterea unor materiale în cantităţi de sute de tone, a căror valoare a fost estimată la suma de peste 720.000 lei, pentru introducerea în procesul de fabricaţie în vederea producerii de muniţie. Întreaga cantitate de materiale ar fi fost însuşită din rezerva de materiale, fără a fi întocmite documente legale care să ateste folosirea acesteia şi influenţa pe care urma să o aibă în preţul de cost al produselor finite şi nu ar fi înregistrat în contabilitate contravaloarea acestor materiale, se arată în comunicatul IPJ Gorj.

Lori Boian şi avocatul său au declarat ieri presei, înainte de a se da mandat de reţinere, că legislaţia s-a modificat acum câţiva ani şi rezerva de mobilizare a fost trecută la alte autorităţi ale statului, fiind transferată cu documente legale. Din 2005, această rezervă de mobilizare ar fi gestionată de Oficiul de Stat pentru Probleme Speciale.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: