Sorin Boza, despre nemulțumirile minerilor: Sunt persoane care agită spiritele

Economia la fondul de salarii și programul de sărbători sunt nemulțumirile minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Mai mulți salariați au fost pe punctul de a declanșa greva la Cariera Jilț Nord, dar au fost convinși să muncească. Sorin Boza, managerul companiei, le-a transmis salariaților că încă nu a fost calculată economia la fondul de salarii. Miercuri, Boza va merge să discute cu minerii problemele invocate de aceștia pentru că marți se află la Ministerul Economiei.

Sorin Boza a explicat că oamenii ar fi refuzat să intre la muncă, în primă fază, din două motive: “Am fost informat în aceasta dimineață (n.r. marți) de acțiunea din cariera Jilț Nord unde un grup de salariați a refuzat să intre la muncă. Motivele prezentate de către reprezentații salariaților respectivi au fost: eventuala economie a fondului de salariu ca ar fi mai mică decât anul trecut și ar dori să nu se lucreze pe data de 26 decembrie conform programului de lucru stabilit”.

 

Managerul companiei energetice a adăugat că, până în acest moment, nu s-a calculat cât este economia la fondul de salarii, dar a dat asigurări că toți banii vor fi împărțiți în mod egal celor peste 13 mii de angajați. „Deoarece în această dimineață (n.r. marți), m-am deplasat la Ministerul Economiei pentru discuții pe principalele probleme cu care ne confruntăm, am discutat telefonic cu șefii de carieră, dar și cu un reprezentant al celor ce protestau, încercând să înțeleg de unde au aceste mesaje pentru că, până la data aceasta, nu s-a făcut niciun calcul de evaluare al acestei economii, această evaluare urmând a fi făcută după plata lichidării pe luna noiembrie a primelor convenite a fi acordate conform CCM, dar și demarării procesului de închidere financiară pe 2019”, a explicat Sorin Boza.

 

Pentru că marți se află la București, la Ministerul Economiei, Sorin Boza a anunțat că miercuri va merge la Cariera Jilț Nord să discute cu minerii și să îi asigure că le vor fi respectate toate drepturile prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă. „Am promis ca mâine dimineața (n.r. miercuri) la prima or[, după ce ma întorc la Târgu Jiu, voi merge și voi discuta cu fiecare din cei ce au întrebări referitoare la aceste douaă probleme. Vreau să vă spun însă un lucru ce consider că ar trebui să fie clar pentru toți angajații noștri, dar și pentru presa din Gorj. Toată suma ce va fi economie la fondul de salarii va fi acordată angajaților noștri. Nu știu cine a scos în presă suma de 133 lei atât timp cât, așa cum vă spuneam mai devreme, procesul de închidere încă nu a început. Sunt persoane ce vorbesc în spațiul virtual, ce nu au informațiile necesare, însă își permit să agite spiritele în societate. Am respectat prevederile CCM, am platit salariile la timp, voucherele la timp, primele la timp, nu au fost probleme chiar dacă uneori ne-a fost greu. Trebuie să înțelegem că astfel de acțiuni nu fac bine acestei companii”, a mai adăugat Sorin Boza.

Vizualizări: 5,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: