Brăilă spală lenjeria de la Spitalul Judeţean

Lenjeria bolnavilor de la Spitalul Judeţean este spălată în prezent de către o firmă din Târgu Jiu, deţinută de Dumitru Brăilă, patronul Hotelului „Brâncuşi“. La doar un an după preluarea contractului de aproximativ 30 de miliarde de lei, societatea din Bucureşti vine cu nişte condiţii imposibil de îndeplinit de către unitatea spitalicească. Managerul Vasile Stănculete spune că s-a renunţat la serviciileImage Service Prod Com din Bucureşti, urmând să fie organizată o nouă licitaţie.

Externalizarea serviciului de spălătorie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a fost făcută anul trecut, imediat după ce unitatea a intrat sub administrarea Consiliului Judeţean Gorj. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Bucureşti, valoarea contractului fiind de aproape 30 de miliarde de lei vechi. Timp de patru ani, societatea Image Service Prod Com Bucureşti s-a angajat să cureţe aproximativ 500 de kilograme de rufe pe zi, transportul în Capitală al lenjeriei bolnavilor fiind suportat de către firma respectivă.  “Luna trecută, firma din Bucureşti a venit cu nişte doleanţe pe care am încercat să le rezolvăm prin intermediul unei comisii de negociere. Au încercat să ne impună punctele lor de vedere fără a negocia în vreun fel. Practic, ne-au impus nişte condiţii imposibil de îndeplinit. Este vorba despre creşterea preţului, retragerea personalului care manipulează lenjeria şi efectuarea unor modificări în caietul de sarcini”, a declarat Vasile Stanculete, managerul Spitalului Judeţean. În momentul de faţă, lenjeria bolnavilor este spălată de către o firmă din Târgu Jiu, Turism Parc. “În prezent, lenjeria este spălată de către o firmă din Târgu Jiu la acelaşi preţ pe care îl plăteam firmei din Bucureşti, până la organizarea unei noi licitaţii”, a mai precizat Vasile Stănculete.

REDUCERI

Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti prin externalizarea serviciului de spălătorie s-au redus cheltuielile cu 15%, firma din Bucureşti încasând 1,3 lei pentru spălarea unui kilogram de rufe.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: