Bucătăriile Spitalului Judeţean comasate, angajaţii nemulţumiţi

Comasarea celor două bucătării ale Spitalului Judeţean Târgu Jiu a dat naştere unui conflict între conducere şi angajaţi. Bucătarii se plâng de condiţii inumane de muncă, iar managerul Tiberiu Tătaru crede că oamenii sunt nemulţumiţi din cauză că şi-au schimbat locul de muncă. Cei patru angajaţi de la bucătăria din locaţia Tudor Vladimirescu au fost mutaţi la cantina Spitalului 700. Tătaru spune că încearcă să se evite externalizarea şi că nu va reveni asupra deciziei de comasare indiferent de protestele angajaţilor.

Spitalul Judeţean Târgu Jiu are o singură bucătărie începând din această săptămână. Comasarea a creat nemulţumiri în rândurile bucătăreselor. După doar două zile de activitate în bucătăria Spitalului 700, angajatele se plâng că sunt suprasolicitate. Femeile spun că sunt nevoite să care cantităţi mari de mâncare cu lăzile pentru a putea fi transportate la spitalul de pe Tudor Vladmirescu. „Nu mai putem. E un spital mare, de urgenţă, şi nu ne înţelege nimeni. Am fost chiar personal în audienţă la domnul manager şi mi s-a spus că ne comasează că există economii. Nu ştiu de unde vor exista economii că e un volum de muncă destul de mare. Vreau să vă spun că în spitalul de pe Tudor am fost bucătar şef, am avut o gestiune. Am fost doi bucătari detaşaţi şi patru muncitori. Ne-a comasat, să venim aici. Nu mai putem, este muncă prea multă şi nu avem condiţii. Cu bolnavii de aici avem peste 700 de bolnavi. Cărăm borcanele, conservele de la etaj pe mâini, cu lăzile, câte 40 şi ceva de borcane”, a declarat una dintre bucătărese.

Managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu crede  că nemulţumirea oamenilor este legată de schimbarea locului de muncă. „Mă aşteptam să apară nemulţumiri pentru că sunt persoane care îşi schimbă locul de muncă după 20 de ani. Nu este adevărat că muncesc în condiţii grele. Doamna fostă bucătar şef este nemulţumită pentru că pierde funcţia şi pierde la salariu 15%. Sub nici o formă nu voi reveni asupra deciziei luate. Hotărârea a fost luată în comitetul director şi are ca scop eficientizarea activităţii acestui sector, precum şi evitarea externalizării serviciului de bucătărie. Prin comasare se vor face economii, iar banii respectivi îi vom folosi pentru a îmbunătăţi hrana bolnavilor. În primul rând trebuie să avem grijă de pacienţi pentru că ei sunt prioritari pentru noi”, a declarat Tiberiu Tătaru. Acesta a mai precizat că există condiţii bune de muncă, mai ales că bucătăria de pe strada Progresului a fost dotată cu o plită cu multe ochiuri, valoarea acesteia fiind 25.000 de lei.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: