Bustuchin: Sala de festivități, închiriată până în 2015, va fi extinsă

Autoritățile locale din comuna Bustuchin au în plan să extindă cantina din centrul localității, asta pentru că tot mai mulți cetățeni aleg să organizeze aici diferite evenimente importante din viața lor. Primarul susține că s-au făcut rezervări în toate week-end-urile până la sfârșitul anului viitor. Un alt proiect al edilului este realizarea unui cămin cultural cu sală de festivități.

Primarul din comuna Bustuchin a realizat în urmă cu câțiva ani o cantină în centrul localității, care cu timpul a ajuns să fie foarte căutată. Sătenii au renunțat să mai organizeze diferite evenimente la cort sau la restaurantele din alte localităţi. Primarul Ion Ciocea se gândește să mărească spaţiul anul acesta. „Unul din proiectele mele încă din 1997, când am venit la primărie, a fost crearea de spații în toate satele din comună, unde cetățenii să poată organiza diferite evenimente, zile onomastice, majorate, nunți, botezuri și chiar pomeni, de ce nu? Îmi amintesc când mergeam la acest gen de evenimente organizate în cort, mai venea și ploaia, mai era și frig și de aceea am zis că trebuie să rezolv această problemă. Mi-am dorit  ca în fiecare sat să fac câte un spaţiu de 200-300 de persoane. Am realizat cantina din centrul comunei, dar acum trebuie să ne extindem. Trebuie să mărim spaţiul, că nunțile sunt din ce în ce mai mari și de multe ori horele se fac afară. Vrem să facem cantina de 600 de locuri, pentru că am sesizat că până în 2015 inclusiv sunt ocupate zilele de sâmbătă și duminică toate. Oamenii și-au dat seama cum era la cort și cum e la cantină. Nu am făcut această investiție pentru a aduce bani la buget, ci pentru a ridica standardul de viață în Bustuchin. Noi închiriem cu 150 de lei. Vreau să extind cantina cu societatea pe care o am pe lângă Consiliul Local”, a precizat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Cere sprijin la OMV pentru realizarea unui cămin cultural

Primarul are în plan și realizarea unui cămin cultural cu sală de festivități, dar pentru că șansele să primească bani de la Guvern sunt foarte mici a cerut sprijin la OMV. ”Vreau să realizez și un cămin cultural în comuna Bustuchin, pentru că o sală de festivitate  nu poate înlocui un cămin cultural. Am un proiect care l-am făcut de 10 ani, am obținut și o finanțare prin 2009, dar eu nu mai cred în acel program. Am făcut un alt proiect care îmi place mult. Avem la parter o bibliotecă cu sală de lectură și vrem să facem și un muzeu. La etaj va fi o sală de spectacole de 300-350 de locuri, dar nu cred că o să putem reuși să realizăm acest proiect prin fonduri guvernamentale. Eu mi-am luat o măsură și am făcut o scrisoare managerului general de la OMV, care are multe lucrări în Bustuchin, să ne ajute și pe noi în realizarea acestui cămin. Mi-au cerut proiectul să vedem dacă mă ajută și cu ce sumă”, a mai spus Ion Ciocea.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: