Cabanierii din Rânca, executaţi silit

Executare silită pentru 25 de patroni care au cabane în staţiunea Rânca. Din cauza taxelor neachitate către Primăria Novaci, edilul a dispus această măsură. Scuza patronilor de cabane turistice este aceea că din cauza crizei Rânca are din ce în ce mai puţini vizitatori.

Primăria Novaci încearcă de luni bune să recupereze banii de la patronii a 25 de cabane şi hoteluri din Rânca. Deşi cândva au avut bani să le construiască, patronii nu au acum bani să-şi achite taxele către autorităţile locale din Novaci. Datoriile acestora către bugetul local se ridică la aproape 800 de milioane de lei vechi, motiv pentru care primăria a recurs la executare silită. “Din cauza faptului că nu şi-au plătit taxele, au început să aplicăm penalităţile şi dobânzile pentru fiecare zi de întârziere, apoi am trecut la executare silită pentru recuperarea debitului. În momentul de faţă avem 25 de cabane în această situaţie, dar mai urmează şi altele. Deocamdată i-am luat pe cei cu debitele cele mai mari. Sunt care au şi câte 200 de milioane de lei vechi de datorat”, susţine Pantelimon Todea, primarul oraşului Novaci.

Patronii cabanelor promit că vor plăti suma integral împreună cu penalizările impuse, însă deocamdată nu au cu ce. Aceştia susţin că la rândul lor au foarte mulţi bani de recuperat de la beneficiarii serviciilor lor, iar din această cauză deocamdată nu au lichidităţi. “Eu am vorbit deja cu domnul primar şi i-am explicat că nu sunt un rău-platnic dacă nu am plătit taxele către primărie. Pur şi simplu acuma nu am banii, pentru că nici eu la rândul meu nu i-am recuperat de la cei care îmi datorează sume mari de bani”, a declarat Nicolae Turbatu, patronul unui hotel din staţiunea Rânca.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: