Cabinetul de optica al CARP, la mare căutare

Cabinetul de optică din cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) este luat cu asalt de pensionarii gorjeni care vor să își schimbe ochelarii sau să afle de ce afecțiuni suferă. Cabinetul atrage tot mai mulți bătrâni pentru că acordă foarte multe facilități, cum ar fi consultaţii gratuite și prețuri mici la rame şi la lentile. Dacă lucrurile vor merge în acelaşi ritm, vor trebui făcute noi angajări, iar spaţiul va trebui extins.

Zeci de pensionari din toate colţurile judeţului Gorj s-au adresat cabinetului de optică ce funcționează la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Târgu Jiu, pentru a-şi ameliora problemele de vedere. ”De când am deschis cabinetul de optică şi în special de când am adus dioptronul numărul pensionarilor care vin la consultații este în creștere. În fiecare zi am avut în jur de zece persoane. Toată lumea are probleme, iar unii dintre ei nu au controale făcute de patru sau cinci ani. Câteodată stau și până la ora șapte seara pentru a-i termina de consultat pe toți. Zilnic avem cazuri noi”, spune medicul Maria Moștioru. În cazul în care sunt sesizate probleme mai grave, bătrânii sunt trimiși pentru investigații amănunțite la medic. Maria Moştioru, opticianul de la cabinetul pensionarilor, spune că cea mai întâlnită afecțiune a celor care se adresează cabinetului este cataracta. ”Multe persoane, fiind în vârstă, au cataractă în diferite faze, unele la început, iar altele mai avansate. Este boala vârstei a treia. Controlul trebuie făcut o dată pe an”, afirmă medicul optician.

Facilităţi pentru pensionari şi tineri

Din cauza sărăciei, bătrânii vin la cabinet chiar și cu rame vechi de zeci de ani, pentru a le repara. Aici se pot achiziţiona ochelari cu ramă de plastic la preţul de 35 lei, iar cei cu ramă de metal costă 60 lei. Veronica Popescu a venit prima dată la control. ”Am venit la control la ochi pentru a-mi schimba nişte ochelari. Am venit aici deoarece consultaţiile sunt gratuite, iar ochelarii sunt mai ieftini decât în orice alte părţi. Eu am făcut şi operaţie la ochi, pentru care am dat şapte milioane şi degeaba, pentru că nu este reușită. Am probleme cu vederea de ani de zile. Văd numai ceaţă. Sufăr de cataractă. Venim aici cu bon de la pensionarii”, spune Veronica Popescu, o bătrână din Bălăneşti.  Ochelarii nu sunt numai pentru pensionari. La preţuri acceptabile, atât copiii, cât şi tinerii pot găsi ochelari pe măsură.

EXTINDERE

Medicul Maria Moștioru spune că va extinde cabinetul deoarece este foarte căutat. ”Preconizăm să ne extindem. Poate după 1 ianuarie. De asemenea, preconizăm să înmulțim și personalul pentru că zilnic avem persoane noi”, menționează aceasta.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: