Cale(n)dar către Ziditor, expoziţie semnată de artişti gorjeni

Galeria Municipală de Artă din Târgu Jiu găzduieşte, joi, 5 septembrie, ora 17, vernisajul expoziţiei de pictură și grafică ”Cale(n)dar către Ziditor”, semnată de artiştii plastici gorjeni Daniel Șerban și Cristina Ploscariu. Curatorul expoziţiei este Dorina Cioplea.

Daniel Șerban este membru al UAP, Filiala Gorj și profesor de arte plastice la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu. Acesta este absolvent al Universității Naționale de Artă București, Facultatea de Arte Plastice, specializarea pictură, promoția 2004. A realizat două expoziții personale  (1997 și 1999) în Târgu Jiu. A mai expus în București, Deva, Vâlcea şi are lucrări în colecții particulare din țară și străinătate.

Cristina Ploscariueste profesor de arte plastice la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” şi unul din inițiatorii Expoziției Naționale de grup ”Egografie”, ajunsă deja la cea de-a patra ediție.A absolvit Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Artă și Design, specializarea Pedagogia artelor, 2003-2007, specializarea grafică. A realizat o expoziție personală (”Primul drum al Walkiriilor”) în 2011, la Galeriile Municipale de Artă, Târgu Jiu. Este unul dintre Are lucrări în mai multe colecții particulare din țară. 

Acuarelele lui Daniel Șerban surprind peisaje de iarnă, biserica fiind așezată în centru. Iarna, potrivit artistului, are mesajul ei clar: noi, spiritual vorbind, acum suntem în așteptarea primăverii. Această lumea este trecerea și așteptarea pentru primăvara promisă întru Ziditor.

De o altă factură, dar în același spirit creator, desenele semnate de Cristina Ploscariu simplifică sau amplifică Creația. Ziditorul este în tot, în fiecare detaliu, în fiecare linie sau frunză. La fel cum în fiecare structură vie în parte este recreată întreaga lume.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: