Calificarea în Europa depinde doar de ei

Victoria cu Vaslui le deschide drumul pandurilor spre calificarea in Europa. Trupa lui Pustai are acum 4 puncte avans de urmaritoare cu 13 etape inainte de final. In timp ce Pustai isi indeamna elevii sa ramana cu picioarele pe pamant, seful Condescu viseaza sa prinda din urma liderul Steaua!

Pandurii visează cu ochii deschişi la calificarea în cupele europene. Victoria cu trupa lui Hizo i-a dus pe gorjeni la egalitate cu locul 2, ocupat de Astra, la 4 puncte avans de Petrolul şi 5 de Vaslui şi Dinamo.

Pustai îndeamnă la calm

Pustai a avut parte de un debut perfect la Tg-Jiu. Antrenorul şi-a condus echipa spre un prim succes cu Vaslui după o pauză de 4 ani! Pustai a fost primit bine de fani care l-au aplaudat la startul meciului. Fostul tehnician al Mediaşului a trăit meciul cu moldovenii la cote maxime. Pustai nu a putut privi ultimele faze fixe ale trupei lui Hizo din prelungiri, preferând să asculte reacţia tribunei şi să se bucure apoi. În ciuda pasului uriaş făcut către calificarea în Europa, Pustai nu se lasă dus de val. „S-a văzut şi un pic de trac la jucători, probabil presiunea acestui obiectiv îndrăzneţ şi realizabil încă apasă pe umerii noştri. Sperăm că odată trecut acest examen de maturitate, pentru că dacă ne propunem Europa League trebuie să învingi Vaslui, Petrolul şi Dinamo. Le-am zis băieţilor că le fac cinste cu o pizza şi vreau să-i adun pe toţi ca să povestim. E important să stăm împreună, deocamdată e o euforie frumoasă, dar trebuie şi temperată. Victoriile trebuie privite doar ca un rezultat”, a spus antrenorul la finele meciului cu Vaslui.

„Este o victorie foarte importantă, deşi jocul nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Mai avem slăbiciuni. Dar cel mai mult contează cele trei puncte, a fost un examen de maturitate şi cu puţin noroc am câştigat. Terenul din tribună s-a văzut frumos, dar a fost tare şi mingea a sărit mai prost.”   Cristi Pustai

Condescu visează să prindă Steaua !

În timp ce pe gazon se declanşase euforia, şeful Condescu savura în linişte succesul la lojă. Preşedintele pandurilor a pus lipsa de reacţie de la final pe seama emoţiilor din timpul meciului. „Am suferit prea mult pentru victoria aceasta”, a explicat Condescu. Acesta visează acum chiar să prindă liderul Steaua din urmă, în ciuda celor 12 puncte care îl separă de trupa lui Gigi Becali.  „E un pas sigur pentru Europa. Norocul ţine cu cei buni. Vrem să avem şi şase puncte faţă de locul patru, nu doar cinci... Ne luptăm şi cu Steaua, avem obiectiv 1-4. Orice e posibil”, mai spune Condescu. Pentru profesorul calculat, Pustai, Steaua e greu de prins. „Asta le-am spus şi jucătorilor, să rămânem cu picioarele pe pământ şi în vijelia asta să ne păstrăm întreaga fire. Unii îşi pierd capul... Matematic mai poate fi prinsă Steaua, dacă vorbim strict pe clasament. Dar, cam de mult vorbim de o superioritate a Stelei şi pe bună dreptate. E cam greu, ei ar trebui să nu mai facă puncte în etapele viitoare pentru că au un avans destul de mare”, a fost replica lui Pustai.

4 – puncte au acum pandurii avans de locul 4, ocupat de Petrolul

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: