Călinoiu nu comentează ţeapa BVA: Discut doar politica energetică a CEO!

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, nu comentează ţeapa BVA. Asta în condiţiile în care în nenumărate rânduri a dat declaraţii referitoare la Complexul Energetic Oltenia.

Întrebat de ziarişti despre procesul pe care Complexul Energetic Oltenia îl are cu firma care a exportat cărbune în Serbia, Călinoiu spune că administraţia companiei ar trebui să fie îngrijorată, nu el. „Nu ştiu despre ce este vorba şi nu este misiunea mea să vorbesc despre ordinele CEO. Este responsabilitatea administraţiei. Dacă este o problemă cu acele ordine care trebuie executate, pe ei trebuie să-i îngrijoreze, că este o lege severă în acest sens.  Declaraţiile mele cu privire la situaţia Complexului Energetic Oltenia sunt următoarele: să nu fie discriminat pe piaţa energetică; să i se asigure condiţiile de funcţionare, şi luni am ridicat această problemă în BPN pentru că după această perioadă de secetă trebuie să avem în vedere strategii energetice şi ale agriculturii, despre asta vorbesc eu. Nu vorbesc despre administraţia Complexului Energetic Oltenia, nu vorbesc despre activităţile profesionale care se derulează în cadrul Complexului, eu vorbesc de ce trebuie să facem ca să susţinem această unitate economică importantă pentru economia naţională, vitală pentru Gorj. Nici nu ştiu dacă e vorba, dar dacă e vorba de o ţeapă se va reglementa juridic”, a declarat Ion Călinoiu.

Este vorba despre procesul prin care BVA Coal SRL cere restituirea celor opt bilete la ordin în valoare de 780 de mii de euro, garanţia de bună execuţie a contractului de livrare a 1,2 milioane de tone la sârbi, prin intermediar. BVA nu vrea să plătească banii deoarece consideră că CEO e vinovat de nerespectarea contractului. Firma din Constanţa susţine că CE Oltenia nu a putut să livreze zilnic 10 mii de tone de cărbune la granulaţia de 60 de mm.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: