Călinoiu: PSD nu va încheia nici un protocol cu Marin Condescu

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a reacţionat dur după ce Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a vorbit, zilele trecute, despre un protocol cu PSD. Călinoiu spune că nu va fi încheiat nici un astfel de protocol, social-democraţii neputând fi asociaţi cu persoane care şi-au pierdut credibilitatea. Ba mai mult, este convins că Marin Condescu încă mai are afinităţi faţă de Partidul Democrat Liberal.

Rep.: Sunteţi salvatorul Complexului Energetic Oltenia, dumneavoastră şi domnul Florin Cârciumaru, aşa cum spunea domnul Marin Condescu?

I.C.: Este un termen nefericit. Nu există salvator într-un anumit domeniu de activitate niciodată şi nicicând. Există responsabilităţi pe care le avem fiecare în activitatea pe care ne-o desfăşurăm pe o perioadă mai mare sau mai mică de timp. Trebuie să ne îndeplinim aceste obligaţii pentru că este vorba despre Complexul Energetic Oltenia, care are sediul la Târgu Jiu. E vorba despre Complexul Energetic Oltenia care, nu de astăzi sau de ieri, e cunoscut ca având o importanţă economică deosebită pentru fiecare gorjean în parte. Această activitate, în mod indirect, prezintă interes pentru toţi locuitorii acestui judeţ, nu numai pentru salariaţii Complexului Energetic Oltenia.

Rep.: Care credeţi că a fost scopul declaraţiei lui Marin Condescu?

I.C.: Unul subiectiv, din punctul meu de vedere. Domnul Condescu a rămas alături de Partidul Democrat Liberal, cu declaraţii din acestea pompoase crede că îi va face pe oameni să înţeleagă că el este salvatorul. Noi nu ne asociem în niciun fel cu persoane care şi-au pierdut în mod deosebit credibilitatea, ci ne asociem cu responsabilităţile pe care le avem potrivit legii.

Rep.: Domnul Marin Condescu a vorbit despre semnarea unui protocol între PSD şi FNME. Ce părere aveţi?

I.C.: Nu s-a discutat, n-am auzit şi nici nu cred că va fi acest protocol pe care FNME l-a realizat de fiecare dată pe ultima sută de metri, la sfârşit de campanie electorală, care a fost foarte clar direcţionat către politica lui Marin Condescu. El are în continuare o afinitate către Partidul Democrat Liberal.

Rep.: Vreţi să spuneţi că PSD nu va încheia sub nici o formă un protocol cu Marin Condescu?

I.C.: PSD nu va încheia nici un protocol cu Marin Condescu. Deschiderea Partidului Social Democrat către partenerii sociali este foarte clară, dar nu către persoane.

Rep.: Se zvoneşte că Marin Condescu are interese ascunse pentru a semna acest protocol. De ce credeţi că domnul Condescu vrea să încheie un protocol cu PSD, acum?

I.C.: Referitor la aceste suspiciuni sau la eliminarea unor lucruri care stau la baza unor suspiciuni n-aş vrea să intru eu în detalii. Este treaba dânsului. Cred că pe dumnealui trebuie să-l întrebaţi ce-l presează să ia această atitudine de a se apropia cu declaraţii de oameni. Eu ştiu că nu el conduce Complexul Energetic Oltenia, că el este în continuare preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Rep.: Consideraţi această apropiere de PSD ca fiind una târzie?

I.C.: Această apropiere nu trebuie tratată ca o afinitate sau ca o relaţie între oameni. Este vorba despre o susţinere a unor decizii politice. Dacă deciziile politice sunt pe placul sindicatelor nu trebuie neapărat materializate prin înscrisuri. 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: