Călinoiu trage de timp în procesul cu ANI

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, ţine cu dinţii de scaun. Acesta ar fi trebuit să fie revocat din funcţia pe care o deţine după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Şeful judeţului încearcă acum să mute procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nemulţumit fiind de modul în care judecătorii de la Curtea de Apel Craiova tratează dosarul.

Povestea lui Călinoiu cu Agenţia Naţională de Integritate începea prin luna iunie a anului curent, când ANI l-a declarat pe şeful judeţului incompatibil pentru că deţinuse şi funcţia de expert pe termen scurt în cadrul unei structuri a Inspectoratului Şcolar Judeţean, activitate pentru care fusese remunerat cu o sumă modică. Ulterior Călinoiu a contestat decizia ANI însă judecătorii au respins-o ca netimbrată pe 15 iulie 2015. În data de 17 iulie este înregistrată la Curtea de Apel Craiova o a doua plângere formulată de Călinoiu pe aceeaşi speţă în ideea de a mai trage puţin de timp, chiar dacă cea de-a doua cerere a fost depusă tardiv şi judecătorii ar fi trebuit să nu o mai ia în calcul. ANI, deşi ar fi trebuit să invoce excepţia tardivităţii într-un mod mult mai agresiv, nu a făcut-o, iar judecătorii au decis să judece cel de-al doilea dosar ca şi cum primul nici nu a existat vreodată. Cert este că, între timp, Ion Călinoiu a cerut suspendarea şi mutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prima solicitare i-a fost acceptată, iar cea de-a doua se va judeca pe 12 februarie 2016.

Diaconescu: Nu am primit nicio comunicare din partea ANI

La întrebarea de ce Instituţia Prefectului Gorj nu a luat act de încetarea mandatului preşedintelui Ion Călinoiu, răspunsul este simplu, procesul nu s-a finalizat şi nu există o decizie clară şi definitivă în acest sens. ”În cazul raportului domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, după ce am primit raportul, în luna iunie, ne-am adresat secretarului judeţului şi după verificări am constatat că domnul preşedinte l-a contestat în instanţă, drept urmare instituţia noastră a transmis ANI despre faptul că raportul nu e definitiv pentru că a fost contestat în instanţă şi în acelaşi timp i-am transmis ANI că pentru faptul că nu suntem parte în respectivul litigiu nu vom avea cum să luăm la cunoştinţă de rămânerea irevocabilă a raportului, că nu ştim când se termină şi cum se termină. I-am rugat pe cei de la ANI ca după definitivarea litigiului civil să ne comunice cum a rămas raportul”, a spus Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj. Reprezentanţii Prefecturii au mai spus şi faptul că ANI nu le-a comunicat nici deciziile cu privire la cei doi primari gorjeni care au câştigat. ”Până la momentul actual nu am primit nicio comunicare din partea ANI, nici în ceea ce priveşte raportul domnului Călinoiu, nici în ceea ce priveşte rapoartele altor primari, deşi doi dintre ei au câştigat, Dănciuleşti şi Hurezani. În mod normal ANI ar fi trebuit să ne spună că la Hurezani şi la Dănciuleşti nu mai e cazul să luăm măsuri”, a spus Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Juridic din cazul Instituţiei Prefectului Gorj.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: