Camera de supraveghere Starlight: ce este? Cum funcţionează?

După cum sugerează și numele (în engleză, desigur), o cameră Starlight are un obiectiv care permite utilizatorului să vadă mai bine în ciuda luminii slabe. Datorită senzorilor speciali, camera afișează o lumină mai bună pe elementele întunecate.

Pentru a înţelege mai bine - ochiul uman începe să aibă dificultăți în identificarea obiectelor atunci când luminozitatea scade sub 20 Lux (unitatea de măsură pentru lumină). O cameră Starlight va dezvălui o imagine clară într-o zonă cu o luminozitate de 0,01 Lux. Mai simplu, se va putea vedea cu camera ceea ce ochiul nu poate vedea !

Există două tipuri de lentile Starlight şi anume:

● primul tip oferă o imagine alb-negru cu o luminozitate deosebită;

● al doilea tip oferă o imagine color, identică cu cele văzute în plină zi.

Funcţia Starlight este întâlnită la camerele de supraveghere video profesionale analogice HDCVI, dar şi digitale IP - atât la camerele de interior, cât şi la cele de exterior.

Instalarea unui astfel de sistem îmbunătăţeşte vizibil imaginea obţinută de la o cameră de supraveghere, mai ales noaptea când apar cele mai multe evenimente infracţionale.

Dacă pe lângă acest sistem, proprietarii doresc să monitorizeze discret perimetrul casei, pentru a-şi asigura securitatea, pot achiziţiona şi un microfon spion.

Cum funcționează o cameră Starlight?


Funcționarea camerei Starlight este destul de similară cu cea a retinei ochilor. Ca şi ochii, obiectivul camerei va reacționa diferit în funcție de lumina ambientală. Prin urmare, calitatea imaginii va depinde de prezența sau nu a luminii în zonă.

Tehnologia implementată într-o cameră Starlight se găsește în principal în senzori de lumină foarte sensibili la nivelul obiectivului. Conceptul este de a reduce foarte repede timpul necesar pentru captarea luminii, oferind astfel o imagine pe care ochiul uman nu ar vedea-o în întuneric.

Care este diferența dintre IR (infraroșu) și Starlight?


Probabil că multe persoane se întreabă: „Camera mea are deja LED-uri cu infraroșu, de ce aș avea nevoie și de un obiectiv Starlight?”

Aceste două tipuri de senzori sunt diferite prin modul în care produc imaginea, atât în ​​ceea ce privește distanța de vedere nocturnă, cât și afișarea color.

Cu IR, lumina afișată este nenaturală, spre deosebire de tehnologia Starlight. Nu există o captare a luminii naturale (cea pe care ochii o pot vedea) și, prin urmare, o incapacitate totală de a transcrie culorile. Prin urmare, imaginea IR va fi alb-negru! De asemenea, multe camere cu infraroşu prezintă probleme de reflexie - acestea cauzează apariţia unui cerc alb în jurul imaginii - astfel întreaga calitate a filmărilor este distrusă.

De ce să alegi o cameră Starlight?


Camerele de supraveghere cu LED-uri IR sunt cele mai populare și mai prezente pe piață astăzi. Acest lucru se explică printr-un preț ușor mai mic pentru acest tip de cameră.

În timp ce tehnologia Starlight este puțin mai scumpă, aceasta oferă un nivel de performanță mult mai ridicat.

În concluzie, pentru a filma o zonă în întuneric, clar trebuie mers pe această alegere.

Vizualizări: 2,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: