Căminul de bătrâni din Novaci, desfiinţat la 1 iulie

Angajaţii căminului de bătrâni din Novaci vor rămâne fără un loc de muncă de la 1 iulie. Consiliul Local, de care aparţine acest serviciu, a înştiinţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj despre aceste disponibilizări ca urmare a desfiinţării unităţii. Autorităţile locale vor să externalizeze căminul, din cauza cheltuielilor ridicate cu acest serviciu.

Autorităţile locale din Novaci au înştiinţat AJOFM Gorj în privinţa disponibilizării personalului de la căminul de bătrâni. Cheltuielile cu acest serviciu fiind prea mari, consilierii locali au decis externalizarea unităţii, astfel încât contribuţia de la bugetul local să fie una minimă. „În data de 7 mai, am primit o adresă conform căreia, începând cu 1 iulie se desfiinţează Serviciul de Asistenţă Socială Persoane Vârstnice Novaci din cadrul Consiliului Local. Începând cu această dată vor rămâne fără loc de muncă toţi cei 22 de angajaţi.  Este vorba de 5 asistente medicale, patru îngrijitori-curăţenie, 5 infirmiere, 2 paznici, doi fochişti, doi bucătari, un şef serviciu şi un inspector”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Reprezentanţii primăriei declarau în urmă cu câteva zile că vor impune societăţii care va prelua Serviciul de Asistenţă Socială-Persoane Vârstnice Novaci să preia o parte din angajaţi. „Am purtat discuţii cu o parte dintre angajaţi, sunt restanţe la salarii. Mare parte dintre ei au înţeles problemele şi ca atare trebuie să se jertfească cineva. Îmi pare rău, pe parcurs o să îi sprijin pentru găsirea unui loc de muncă. Una dintre condiţiile impuse de noi pentru externalizarea căminului este ca firma care va câştiga să preia o parte din angajaţi, să nu vină cu personal extern”, a spus Dumitru Leuştean, primarul din Novaci.

Două persoane juridice şi-au arătat interesul pentru a prelua căminul de bătrâni. O organizaţie neguvernamentală din Bucureşti şi o firmă deţinută de câţiva medici din Târgu Jiu.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: