Campania pentru salvarea Lidiei, un succes

Lidia Drăghescu, fetiţa suferindă de cancer din Tismana, se bucură de o nouă şansă la viaţă. Ca urmare a campaniei în care s-au implicat multe persoane şi au fost organizate diverse acţiuni umanitare au fost strânse sumele necesare pentru finanţarea tratamentului de care Lidia avea mare nevoie.

Fetiţa a fost diagnosticată anul trecut cu cancer limfatic. Familia Drăghescu avea nevoie de 5.400 de euro pentru achiziţionarea unui medicament. Banii au fost strânşi cu ajutorul campaniei „Un joc pentru o viaţă“. În campanie s-au implicat profesori, elevi, pensionari, directori şi oameni din toate categoriile sociale. Acum Lidia este internată la un spital din Bucureşti şi a început tratamentul cu medicamentul ce a dat rezultate foarte bune la acest tip de cancer.

Donaţii

Una dintre acţiunile pentru salvarea Lidiei a fost a elevilor clasei a X-a A din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) care, alături de profesorii Elena Roată şi Bogdan Rădulea, au organizat meciul caritabil de baschet de la Sala Sporturilor din data de 4 martie, atunci când au fost scoase la vânzare 800 de bilete. În urma donaţiilor şi a vânzării biletelor s-a strâns suma de 12.300 lei. Suma a fost acordată de autorităţile prezente, reprezentanţii mai multor unităţi de învăţământ, elevi şi ceilalţi spectatori.

De asemenea, la meciul de fotbal dintre Pandurii şi FC Vaslui, conducerea clubului a decis organizarea unei strângeri de fonduri. De la suporterii prezenţi la meci s-a strâns suma de 6.800 lei, bani care au fost viraţi în contul Lidiei. „Campaniei umanitare iniţiate de cotidianul Gorj-Domino s-au alăturat zeci, dacă nu cumva sute de persoane, cărora le mulţumesc din suflet. Nu am cuvinte de mulţumire pentru toţi cei care au dat dovadă de omenie şi multă compasiune. În aceste aproximativ patru săptămâni am realizat cu bucurie că există încă oameni adevăraţi care nu au uitat să îşi iubească şi să îşi ajute aproapele aflat la suferinţă. Povestea Lidiei Drăghescu din Sohodol-Tismana a impresionat foarte multă lume”, a spus jurnalista Mirela Floroiu, iniţiator campanie umanitară.

„Ce s-a petrecut în seara de 4 martie, la Sala Sporturilor şi pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu, este un semn că nu este totul pierdut. Dorinţa de a face bine uneşte şi salvează“, transmit elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: