Când îți țâțâie curul e bine să ai lingăi de încredere

Alaltăieri făceam pariuri cu colegii ce va spune Mircea Badea în emisiunea de luni, cea care a urmat demisiei lui Voiculescu din Parlament. Vă mărturisesc că nimeni nu-l credea atât de lingău precum avea să fie. Unii dintre noi am spus că nu va pomeni subiectul deloc, alții au îndrăznit chiar să creadă că Badea va spune că Voiculescu n-a făcut bine să-și dea demisia și să țină partea alegătorilor lui. N-ai să vezi. Mircea Badea și-a definitivat imaginea de lingău absolut și-a zis exact ce și-ar fi imaginat un scenarist de umor că urmează să zică. Doar că a fost realitate.

Pe scurt, Badea a zis că ăia de la Înalta Curte sunt ai lui Băsescu (amuzant, însuși numele meu de familie poate fi o dovadă că este o minciună sfruntată) și că ce, tribunalul nu e tot justiție? Aici, ciumpalacul se face că nu știe că, odată întors la tribunal, verdictul (care la urma urmei tot la Înalta Curte va sfârși, în urma recursurilor) se mai amână cu câteva luni. Poate chiar mai mult. Badea a ratat această explicație simplă, așa cum a ratat să ne explice și de ce dracului și-a mai depus turnătorul jurământul, dacă tot avea de gând să-și dea demisia ulterior. Dar cea mai hazlie explicație pe care Badea, în slugărnicia lui, n-a oferit-o, a fost aceea a însuși pretextului pe care l-a găsit Voiculescu: ”am vrut să renunț la imunitate și să mă pun la dispoziția justiției”?! Hahahaha! Serios, domnule Dan? Chiar credeți că există retardați care să pună botul la asta? Care imunitate, Felixe, că matale erai la Înalta Curte deja! La câteva ore după decizie erai luat cu mascații. Care imunitate? Imunitatea te-ar fi ajutat hăăăt, cu ani buni în urmă, înainte de începerea urmăririi penale. Acum să fii sănătos, turnătorule: ești la fel de imun în fața legii ca mine.

Apropo, facem un pariu? Eu zic că Dan Voiculescu este un jeg suficient de mare încât să candideze din nou pentru locul de senator la care chiar el a renunțat. Astfel, tribunalul va trimite dosarul înapoi la Înalta Curte. Pentru că va câștiga, normal, oamenii fiind cretini. Mai ales românii. Și își va da demisia iar. Și tot așa, după un ping pong nesfârșit cu dosarul, Dan Voiculescu va muri în libertate. Din păcate.

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: