Când va fi discutată situația economiei la fondul de salarii din CEO

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au reacționat la nemulțumirile minerilor. Aceștia s-au declarat revoltați când au aflat de la unul dintre sindicaliști că ar putea primi cel mult 200 de lei din economia la fondul de salarii pe acest an. Oficialii companiei au transmis că situația financiară va fi discutată înainte de Crăciun.

“Situatia fondului de salarii la 11 luni va fi discutata in data de 23 decembrie 2019, în cadrul Comisiei mixte administratie – sindicate, după plata celei de a doua chenzine a lunii noiembrie. Economia înregistrată la fondul de salarii va fi distribuită în mod egal tuturor salariaților, în conformitate cu prevederile CCM și cu hotărârea Comisiei mixte”, se arată într-un comunicat de presă.

În plus, au subliniat oficialii companiei, marți dimineață, minerii de la Cariera Jilț Nord nu ar fi protestat, ci acolo ar fi fost mai multe discuții între salariați, sindicate și conducerea carierei. “Sumele menționate în presa locală nu sunt reale. De asemenea, “greva de la Cariera Jilț” care constituie subiectul unor articole de presă din data de 10 decembrie 2019, nu corespunde realității, fiind o interpretare exagerată asupra unor discuții care au avut loc între salariați, conducerea carierei și sindicate, ca urmare a informațiilor false apărute în spațiul public”, a mai transmis compania.

 

În urmă cu câteva zile, sindicalistul Ion Popescu, de la Jilț, a explicat că oficialii companiei au prezentat câteva prime cifre despre economia la fondul de salarii. Era vorba de cifrele de la finalul lunii octombrie 2019 și atunci se estima un câștig de 133 de lei în plus pentru fiecare dintre cei peste 13 mii de angajați. Același sindicalist susținea că economia ar fi mai mare și că oamenii ar putea primi în jur de 200 de lei, dar cifrele finale încă nu au fost prezentate. Minerii își doresc mai mulți bani.

 

Anul trecut, fiecare a primit câte 700 de lei din economia la fondul de salarii. Sorin Boza, managerul companiei, a transmis că toată economia va fi distribuită angajaților, așa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă.

Vizualizări: 2,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: