Caniculă urmată de furtună în Gorj

Natura s-a dezlănţuit duminică noaptea în judeţul Gorj, unde ploaia şi vijelia au pus la pământ copaci şi au rupt cabluri electrice. În Parcul Central din municipiul Târgu Jiu doi copaci au fost smulşi din pământ.

După două zile de caniculă, în judeţul Gorj a urmat „o noapte furtunoasă”. Ploaia însoţită de vijelie şi descărcări electrice s-a abătut luni dimineaţa începând cu ora cinci peste tot Gorjul. În municipiul Târgu Jiu a pus la pământ două plute seculare din Parcul Central, care în cădere au rupt cablurile electrice. Timp de o oră Târgu Jiul a fost luminat de fulgere şi zdruncinat de trăsnetele care nu mai conteneau.

Ofiţerul de serviciu din cadrul Primăriei Târgu Jiu a dat alarma, astfel că toţi cei responsabili au fost puşi la treabă. „De cum s-a dat alarma că în Parcul Central sunt copaci căzuţi, angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale s-au mobilizat pentru a ridica toţi copacii căzuţi pe alei. Din fericire nu există pagube materiale aşa cum se întâmpla în alte situaţii similare. Şi problema celor două cabluri rupte a fost imediat reabilitată, astfel că, spunem noi, am scăpat ieftin de această dată”, a declarat Marius Ionescu, director tehnic la Primăria Târgu Jiu.

Imediat după încetarea ploii, autorităţile locale au intervenit şi la desfundarea gurilor de canal din partea de sud a oraşului, care erau acoperite de crengi şi frunze şi astfel risca să se producă inundaţii pe carosabil.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: