Cârciumaru vrea ninsori de Crăciun la Târgu Jiu

Florin Cârciumaru aşteaptă să ningă la Târgu Jiu pentru ca sărbătorile de iarnă să fie cu adevărat frumoase. Edilul spune că municipalitatea este pregătită să intervină în cazul unor ninsori abundente, dorinţa sa de a ninge fiind legată de felul în care a fost amenajată zona centrală a oraşului. Primăria a adus lângă bradul înalt de peste 20 de metri şi o sanie cu Moş Crăciun, cei şase reni înhămaţi la aceasta stârnind deja interesul copiilor care trec prin zonă. Primarul spune că doar zăpada naturală mai lipseşte din peisaj pentru ca bucuria copiilor să fie şi mai mare.

Prognozele meteo arată că de abia în preajma Crăciunului s-ar putea să ningă şi la Târgu Jiu, până atunci edilul şef pregătindu-se să inaugureze târgul de iarnă ce va avea loc în zona centrală a oraşului. Meşteri populari şi artizani din diferite judeţe ale ţării vor fi prezenţi la căsuţele din lemn până în preajma Ajunului Crăciunului pentru a vinde produse tradiţionale specifice acestor sărbători. Cârciumaru spune că a reuşit cu greu să facă faţă presiunilor făcute de tarabagii care în anii trecuţi ocupau toată zona centrală şi vindeau mărfuri de o calitate îndoielnică.

Primarul spune că iarna aceasta a dorit să asigure un plus de calitate amenajărilor din zona centrală, calitate pe care a observat-o cu un an în urmă când a fost în vizită la Monaco. Edilul a văzut atunci cu cât bun gust şi cât de simplu erau amenajate zeci de căsuţe din lemn în zona centrală din Monte Carlo, Cârciumaru promiţând că va încerca să facă şi la Târgu Jiu ceea ce a văzut acolo. Chiar şi Moşul din sania trasă cu reni reprezintă o idee preluată din vizita respectivă. Singurul lucru pe care edilul nu l-a aplicat deocamdată îl reprezintă zăpada artificială pe care a întâlnit-o la Monte Carlo, autorităţile de acolo având maşini speciale pe care le foloseau pentru a amenaja mici pârtii pentru copii care doreau să înveţe să schieze în centrul oraşului. Cârciumaru spune că la noi va ninge de sărbători şi mizează pe zăpada naturală, chiar dacă eventuale ninsori mai abundente vor crea probleme în trafic.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: