Cardoso: „Voi rămâne aici dacă îmi va fi bine la Pandurii!”

Alexandre Cardoso se află la Pandurii Târgu Jiu aproximativ de un an. Fundaşul a fost cooptat în lot de fostul antrenor portughez Joaquim Teixeira, integrându-se rapid la echipa gorjeană. Anul acesta Cardoso a fost un real sprijin în apărare evoluând în 12 dintre partidele programate în tur, majoritatea fiind titular şi jucând 90 de minute. Cel mai mare regret al brazilianului în constituie faptul că nu a înscris deşi a promis acest lucru. Dacă în urmă cu un an promitea că Pandurii nu va retrograda, acum Cradoso e convins că echipa se va încadra în obiectivul stabilit de preşedintele Marin Condescu.

Reporter: Ai jucat destul de multe meciuri în tur, a fost greu pentru tine?

Alexandre Cardoso: Cred că am 12 sau 13 meciuri jucate. Am jucat destul de mult, au fost meciuri grele, dar eu cred că am făcut meciuri destul de bune, nu cu regularitate dar cred că atunci când au fost meciuri importante am făcut jocuri bune, cu Dinamo, cu Rapid sau cu Cluj. Am câştigat puncte importante pentru locul nostru de acum. Problema e că şi echipele care au fost în spatele nostru mai jos au câştigat şi ele şi de aceea suntem pe acest loc. Dar asta este viaţa la fotbal. Nu ştiu acum de ce am mai pierdut şi puncte acasă dar eu zic că am avut rezultate bune pentru acest tur. Acum plec în vacanţă mai liniştit dar totuşi voiam să fim pe un loc mai bun. Suntem pe locul 13 dar eu cred că putem fi acolo unde preşedintele spune, pe locurile 8-9. E destul de greu pentru că sunt echipe de valori apropiate cu a echipei noastre. Dar trebuie să ne concentrăm bine acasă, să câştigăm toate punctele şi ne va fi bine.

Rep.: Când ai venit la Pandurii ai promis că echipa nu va retrograda dar acum ce promiţi?

A.C.: Acum promit că Pandurii va rămâne sigur în Liga I şi va termina pe locul pe care doreşte domnul preşedinte. Deja suntem o echipă mai bună, jucătorii au o mentalitate altfel şi obiectivul e mai bun. Cred că am făcut meciuri bune şi am arătat că putem fi acolo pe locurile 8-10. Eu sunt convins că echipa mai poate urca în retur.

Rep.: Un gol de la tine când mai vedem?

A.C.: Am dat un gol în sezonul trecut. Dar mai important e acum e că am jucat bine. Plec puţin trist în vacanţă că nu am dat gol la Pandurii. Dar asta e, acum s-a schimbat jocul echipei, Cârţu vrea fundaşi mai defensivi dar asta a fost bine pentru că echipa nu a luat gol şi a câştigat. Asta e important acum, că echipa nu a mai pierdut. Echipa a avut faze de poartă, a fost aproape de a înscrie de multe ori dar important e că am câştigat mai multe puncte şi că am jucat bine. Asta este mentalitatea mea, să joc bine şi poate va veni şi golul acum după vacanţă. Nu cred că am voie să ies din apărare decât poate la fazele fixe. E important pentru un fundaş să se apere. Tilincă să dea gol şi noi fundaşii să nu lăsăm adversarii să se apropie de poartă şi totul va fi perfect.

Rep.: Care sunt planurile tale după ce termini contractul cu Pandurii, unde ţi-ar plăcea să joci?

A.C.: Mai am trei ani de contract cu Pandurii dar e mult timp pentru ce vreau eu. Acum mă gândesc doar la Pandurii. Nu vreau Spania, Italia sau Germania, voi rămâne aici dacă îmi va fi bine la Pandurii. Când am venit la Târgu Jiu m-am simţit bine la Târgu Jiu iar la echipă am avut condiţii bune şi asta e cel mai important. Dacă te gândeşti mereu la ceea ce ai de făcut atunci ai şi rezultate. Nu contează în ce oraş eşti sau la ce echipă.

 Rep.: Djakpa a plecat de la Pandurii la Levercusen şi a făcut un salt mare, nu vrei să-l urmezi?

A.C.: Da, a fost un salt bun pentru el, e ceva ce fiecare fotbalist îşi doreşte iar Djakpa era un bun fotbalist, un bun fundaş care a jucat bine la Pandurii, a făcut meciuri importante aici şi echipa a avut rezultate cu el. Eu am văzut meciuri cu el la echipa unde joacă acum şi cred că poate da chiar mai mult. Cred că după ce a plecat de la Pandurii la Bayer poate acum face pasul la o echipă mai amare.

Rep.: Ai anunţat că ai planuri de nuntă, după ce te vei căsători acum în Brazila vei veni cu soţia la Târgu Jiu?

A.C.: Da. Nunta e programată de mult timp, dacă nu o fac nici acum tatăl soţiei mă împuşcă. Glumesc bineînţeles, dar serios vorbind avem nunta în decembrie, pe data de 25, şi după aceea vin aici cu ea. Voi sta mai bine atunci aici pentru că voi fi cu soţia şi voi fi mai liniştit.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: