Care sunt cei mai mari cinci investitori din România

Un număr de cinci investitori - CTP, GLL, P3, Nepi şi Globalworth - au cumpărat, anul trecut, proprietăţi de peste 500 de milioane de euro, din totalul de 650 de milioane de euro consemnat la nivelul întregii pieţe româneşti, potrivit consultantului imobiliar JLL.

Cel mai activ cumpărător în 2015 a fost compania CTP, fondată în Olanda, prin achiziţia a şase proprietăţi industriale în România, tranzacţii totalizând peste 130 milioane de euro.

Pe piaţa de birouri, după o absenţă de şase ani a fondurilor germane instituţionale, GLL a cumpărat Floreasca Park şi Victoria Center, pentru un total de aproape 130 milioane de euro.

Cele mai mari tranzacţii realizate în 2015 pe piaţa industrială a fost preluarea de către P3 a parcului industrial Europolis Park de la CA Immo şi achiziţia Bucharest West de către CTP de la Portland Trust.

Pe piaţa de birouri, cele mai notabile tranzacţii, au fost preluarea de la Portland Trust a Floreasca Park de către fondul german de investiţii GLL şi achiziţia de către Globalworth a Green Court Building B de la Skanska.

Singura tranzacţie mare pe piaţa de retail a fost realizată de NEPI, prin preluarea Iris Titan de la compania scoţiană Aberdeen.

JLL a fost implicat în 57% din volumul total al tranzacţiilor imobiliare cu proprietăţi comerciale înregistrat în România în 2015 şi în peste 70% din volumul tranzacţiilor în care au fost implicaţi consultanţi. (A.A.)

Vizualizări: 416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: