Cârţu a primit 6 etape de suspendare şi 6800 lei amendă

Semnele arătate de antrenorul pandurilor la finalul meciului cu Unirea Urziceni, indiferent ce au însemnat acestea, l-au costat pe tehnician şase etape de suspendare şi o amendă de 6.800 lei. Semnificaţia acestor semne a fost explicată în mai multe feluri de Sorin Cârţu după meci dar într-un singur fel de observatorul partidei care l-a informat pe arbitrul Augustus Constantin după meci. Acesta a întocmit un raport suplimentar şi l-a înaintat Comisiei de Disciplină care aseară a judecat cazul în regim de urgenţă.

Sorin Cârţu a primit şase etape de suspendare şi 6.800 lei amendă pentru semnul cătuşelor arătat la finalul meciului cu Unirea Urziceni, la adresa arbitrului Augustus Constantin. Arbitrul susţine că nu a văzut acele semne dar că a fost informat despre ele de către observatorul partidei. „Menţionez că am fost informat de către observatorul partidei că antrenorul Sorin Cârţu a pătruns pe teren în minutul 86 arătând cu mâinile semnul cătuşelor. Nu am văzut acest gest fiind concentrat la meci dar am fost informat că el s-a repetat de mai multe ori până la finalul partidei”, a precizat Augustus Constantin în raportul său, acesta stând la baza deciziei de suspendare.

În urma analizei raportului suplimentar întocmit de arbitrul partidei dintre Pandurii şi Unirea, Comisia de Disciplină întrunită aseară a decis suspendarea antrenorului pandurilor pentru următoarele şase etape, conducerea clubului fiind de părere că măsura e mult prea drastică şi nejustificată: „E o decizie nejustificată şi e normal să ne punem şi noi unele semne de întrebare. Vom face un memoriu pentru că este o decizie mult prea drastică. În mod normal n-ar fi trebuit să se judece azi pentru că am fost anunţaţi abia azi asupra judecării acestui caz şi antrenorul nu a avut timp să se prezinte la comisie pentru a se apăra”, a precizat secretarul general Daniel Băloi.

Vor cere revizuirea deciziei

Oficialii de la Pandurii nu sunt de acord cu decizia de suspendare a tehnicianului, secretarul general Daniel Băloi explicând că acesta are dreptul să se apere iar Comisia de Disciplină i-a luat acest drept programând ieri şedinţa. „Noi avem posibilitatea de a face apel la această decizie dar cred că vom face o cerere de  revizuire pentru că am fost anunţaţi abia luni, la ora 14:00, că se va judeca acest caz mai devreme, noi fiind pregătiţi să mergem miercuri la comisie pentru a ne apăra. Era imposibil ca antrenorul să ajungă la Bucureşti pentru a fi prezent la comisie şi, în mod normal, trebuie să aibă dreptul să se apere. Dar s-a luat decizia să se judece în regim de urgenţă însă e nejustificată pentru că noi nu aveam meci în Cupa României. Noi am fi preferat să se mai amâne judecarea acestui caz pentru că este normal ca şi antrenorul Sorin Cârţu să aibă posibilitatea să se apere. Cazul putea fi amânat o săptămână şi decizia se putea amâna”. Băloi consideră că trebuie luate măsuri şi cu arbitrii care au fost delegaţi la acest meci pentru că şi ei au instigat publicul din primele minute ale jocului prin deciziile favorabile oaspeţilor. „Vrem să vedem ce măsuri se vor lua şi împotriva arbitrilor de la acest meci, dacă se consideră că antrenorul a instigat publicul. Pentru că arbitrul Augustus Constanstin şi brigada pe care o conducea a instigat publicul din primele minute de joc prin deciziile luate. Vrem să se termine odată cu aceste decizii ale arbitrilor împotriva lui Sorin Cârţu. Pentru că şi arbitrii au partea lor de vină. Mai ales unii dintre arbitrii de pe lista FIFA  înclină să favorizeze echipele de top pentru ca acestea să nu mai solicite la meciurile derbi, arbitrii din afara ţării”. Până la revizuirea deciziei Sorin Cârţu nu va putea lua loc pe banca echipei Pandurii la meciul cu FC Braşov din etapa viitoare.

Pentru cartonaşul roşu primit la meciul cu Unirea Urziceni, mijlocaşul Alexandru Păcurar a primit aseară o etapă de suspendare.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: