Cârţu e mulţumit de pregătirea austriacă

Antrenorul Sorin Cârţu a apreciat stagiul pe care echipa l-a încheiat ieri ca fiind foarte bun. Atât condiţiile de pregătire cât şi modul în care jucătorii s-au antrenat au fost apreciate de tehnician doar schimbarea de adversari şi jocurile cu două echipe mai slab cotate fiind neajunsurile pe care Sorin Cârţu le-a notat la aspectele negative ale stagiului. Faptul că nu au fost mulţi jucători accidentaţi l-a făcut pe tehnician să aprecieze modul în care jucători au înţeles să se pregătească pentru noul sezon. Doar două au fost problemele medicale pe care unii jucători le-au acuzat, în cazul lui Basara şi Kutlacic, aceştia urmând însă să revină rapid la pregătire, nefiind vorba de probleme grave. 

Stagiul pe care Pandurii l-au susţinut recent în Austria l-a mulţumit pe antrenorul Sorin Cârţu din toate punctele de vedere în ceea ce priveşte pregătirea echipei. Singura nemulţumire a antrenorului a constituit-o schimbarea unor adversari şi jocurile cu echipe de ligi inferioare care până la urmă s-au dovedit totuşi utile. 
„În mare parte s-au îndeplinit toate obiectivele pe care le-am avut în vedere pentru acest stagiu. Ceea ce am programat s-a realizat. Noi ne-am făcut programul de antrenamente, la jocuri au mai fost unele probleme pentru că schimbarea aceasta de adversar uneori ne-a pus în faţa unor jocuri cu unele echipe mai slabe şi după aceea a mai trebuit să mai completăm ziua de lucru cu antrenamente, aşa cum a fost la partida aceea cu NK Livar din Slovenia. Dar am jucat şi practic în ziua respectivă a fost îndeplinit obiectivul pentru că după ce s-a terminat jocul, fiecare echipă care a jucat atunci a avut şi program special de antrenament” a explicat Cârţu.

Meciurile amicale au fost bune 

Cu toate schimbările de adversari survenite pe parcursul stagiului austriac, Cârţu a concluzionat că şi meciurile amicale au fost bune majoritatea, la fel ca şi condiţiile de prefătire ale echipei: „Meciurile amicale au fost bune, şi cel cu Ceske Budejovice şi cu Denizlispor sau cu Apollon Limasol. Doar doi adversari au fost din ligi inferioare, Austria Karnten II şi NK Livar Goriţa, dar uneori ai nevoie şi de meciuri din acestea. Încărcătura fizică a fost mare şi am avut şi condiţii foarte bune de pregătire. În plus am atins şi acest punct de pregătire la altitudine şi sper că toate acestea sunt benefice pentru că am făcut o acumulare necesară pentru o abordare bună a meciurilor măcar în prima parte a campionatului şi apoi vom mai completa ce mai avem nevoie.” Faptul că’ nu a mai plouat ca în anii trecuţi a fost un aspect pozitiv, la fel ca şi condiţiile de refacere oferite şi faptul că echipa a avut la dispoziţie mereu un teren de antrenament doarte bun: „A ţinut şi vremea aici cu noi pentru că nu a plouat, de fapt toate au fost bune în acest stagiu, şi condiţiile de antrenament şi de refacere şi terenul la dispoziţie tot timpul numai al nostru, deci au fost condiţii foarte bune. Eu am fost mulţumit din punctul acesta de vedere.”
Pentru a completa pregătirea fizică, Cârţu a mai apelat şi la pantele din apropierea hotelului pe care jucătorii au aergat sau au efectuat pregătirea în anumite zile în care nu s-a mai apelat la terenul de joc, de regulă înaintea meciurilor amicale. 

Accidentările nu au creat mari probleme 

Faţă de stagiul de pregătire din iarnă când accidentările jucătorilor i-au dat mari bătăi de cap, Sorin Cârţu nu s-a mai confuntat de această dată cu probleme medicale numeroase în lot: „Accidentările nu ne-au afectat pentru că e vară şi e mai cald iar musculatura nu mai întâlneşte momente din acestea de frig. Jucătorii nu au fost expuşi la diferenţe de temperatură şi asta a fost benefic. Poate şi ei s-au mai obişnuit cu acest sistem de lucru al meu şi am avut şi o prezenţă bună la antrenamente faţă de ceea ce s-a întâmplat în retur, dar păcat că ne-au mai lipsit unii jucători.” Din lot a lipsit în perioada de pregătire doar Daniel Ghindeanu care a rămas în ţară din cauza unei operaţi după care nu era refăcut, el urmând să revină de luni la pregătire: „Ghindeanu e singurul care a lipsit şi îl aşteptăm acum să vedem ce va face. Pe 25 iulie poate începe pregătirea şi de luni, de când o să revenim noi o să revină şi el la pregătire şi va trebui să o ia de la început cu tot ceea ce au făcut jucătorii.” 


Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: