Casa de Sănătate a primit bugetul pentru primul trimestru

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit bugetul pentru primul trimestru al acestui an. Conducerea casei susţine că banii primiţi pentru prima parte a anului sunt suficienţi şi urmează să fie împărţiţi către furnizorii de servicii medicale. Cei mai mulţi bani din buget vor fi  alocaţi spitalelor.

 „Am primit pentru primul trimestru al acestui an suma de 463 de miliarde de lei vechi, o sumă suficientă zic eu“, spune preşedintele CJAS, Gheorghe Cocină.

La spitale vor ajunge 247 de miliarde de lei vechi, la farmacii 121 de miliarde, iar restul banilor se împart către celelalte servicii medicale. Pentru dispozitivele medicale sunt alocate 2 miliarde, 5 miliarde la medicina de familie, aproape 2 miliarde la stomatologii şi 5 miliarde la laboratoarele de analize medicale.

În prezent nu se ştie câţi bani va primi fiecare spital. „Când împărţim banii la spitale ne ghidăm după realizările din 2010, ne raportăm la numărul de paturi, la secţiile din acel spital, la câţi salariaţi are şi mai ales ce servicii medicale au executat“, susţine Gheorghe Cocină.

Pentru farmacii au fost alocate 121 de miliarde de lei vechi. Deşi bugetul este mai mare decât cel de anul trecut această sumă nu-i bucură prea mult pe farmacişti. „Noi nu ştim nimic. Nu ne-a anunţat nimeni de buget. De obicei se făceau şedinţe când se primea bugetul pentru a-l împărţi, dar văd că acum nu s-a întâmplat aşa. Mi se pare că anul trecut am primit în jur de 100 de miliarde, văd că acum sunt ceva mai mulţi bani. Sincer să vă spun, degeaba este prevedere bugetară, dacă nu ţin cont de termene pentru decontarea reţetelor”, a declarat Ileana Dumitrescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: