Cât costă astuparea gropilor de pe DN 66

Miliarde de lei se vor cheltui pentru plombarea gropilor de pe DN 66 şi pentru deszăpezirea drumurilor naţionale. O firmă din Giurgiu s-a angajat că va repara 77.000 mp de gropi până la căderea zăpezii. La rândul său, Secţia de Drumuri Naţionale Gorj a început să se preocupe de achiziţionarea materialului antiderapant, acţiunea de deszăpezire, urmând a fi făcută cu utilaje închiriate. Conducerea instituţiei nu ştie exact cât va costa această acţiune, însă un singur lucru este cert: plombarea unui metru pătrat de gropi costă 23 lei.

Angajaţii unei firme din Giurgiu au început de vineri dimineaţă lucrările de plombare a gropilor mari de pe Drumul Naţional (DN) 66, Rovinari – Bumbeşti Jiu. Reabilitarea temporară a drumului costă aproximativ două milioane de lei. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj spune că a fost estimată pentru intervenţii urgente o suprafaţă de 77.000 mp de gropi. “O firmă din Giurgiu a început lucrările de plombare a gropilor şi să execute marcajul pe tronsonul Rovinari- Bumbeşti Jiu. Am estimat o suprafaţă de 77.000 mp de gropi, aproximativ 11 din cei 35 de km ce ar trebui reabilitaţi. Întrucât nu mai este timp suficient pentru repararea întregului tronson, vom plomba în primul rând doar gropile mari pentru ca drumul să poată deveni practicabil pe timpul iernii”, a declarat Ion Dina, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj. De asemenea, acesta a mai precizat că un plombarea unui metru pătrat de gropi costă 23 de lei. “Plombarea unui metru pătrat de gropi costă 23 de lei. Nu se ştie dacă bani vor fi plătiţi de către noi sau vor fi opriţi din scrisoarea de garanţie bancară a firmei maghiare al cărei contract nu a fost reziliat până în momentul de faţă”, a declarat şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

DESZĂPEZIRE

Secţia de Drumuri Naţionale Gorj are în dotare numai 6 utilaje de deszăpezire, iar restul de 38 sunt împrumutate. Deşi este nevoie de 7000 de tone de nisip şi 5000 de tone de sare, până în momentul de faţă nu s-a achiziţionat decât 50% din necesarul de nisip şi 20% din cel de sare “În momentul de faţă nu ştiu cât este chiria utilajelor şi cât costă achiziţionarea materialului antiderapant”, a precizat Ion Dina.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: