Cătușe pentru frații consilierului Nelu Pavel

Ieșit oarecum de pe scena publică în ultimii ani, cu excepția campaniei electorale pentru Victor Ponta de la sfârșitul lui 2012, consilierul județean Nelu Pavel, care este și lider al Partidei Romilor din județ, revine acum în centrul atenției opiniei publice printr-un scandal în care au fost implicaţi fraţi de-ai săi.

Certurile dintre aceştia au avut loc la începutul săptămânii în cartierul Obreja, rudele lui Pavel împărţindu-şi nu doar vorbe grele, ci şi pumni şi picioare, nereuşind să se înţeleagă pe o moştenire.

Nimeni nu a ajuns la spital în urma conflictului respectiv, dar, probabil, cei din familia lui Pavel şi-ar fi dorit mai degrabă să ajungă pe mâna medicilor decât pe cea a mascaţilor pentru că, după audierile de la Poliţie s-au împărţit cătuşe pentru cinci dintre protagoniştii scandalului. Miercuri seara o instanţă de judecată a decis chiar mai mult, respectiv arestarea preventivă a celor cinci, asta deşi la audierile de la Poliţie fusese prezent şi judecătorul pe care romii îl au în Obreja, Constantin Sută, acesta ameninţându-i pe scandalagii cu pedepse… în bani. Magistraţii de la Judecătoria Târgu Jiu au dat însă un verdict în zile de arest preventiv, care nu sunt deloc pe placul celor încătuşaţi.

„Admite propunerea de arestare preventivă… Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Hanza Mihai-Cosmin, pentru săvârşirea infr. de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Marin Dorel, pentru săvârşirea infr. de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Pavel Constantin, pentru săvârşirea infr. de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Pavel Vasile, pentru săvârşirea infr. de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi Pavel Vasilică,pentru săvârşirea infr. de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice pe o durată de câte 20 de zile, de la 03.09.2013, până la 22.09.2013”, se arată în decizia instanţei. Verdictul a fost însă atacat cu recurs, rudele lui Nelu Pavel sperând că îşi vor găsi „dreptatea” la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: