Caută ieşirea din pasa neagră

După 3 eşecuri la rând, handbaliştii Energiei caută ieşirea din pasa neagră. Noroc cu programul care îi avantajează pe moment. Andrieş şi compania joacă în următoarele 2 runde cu cele mai slabe echipe din Liga Naţională, Dinamo şi U Cluj. Victoriile sunt obligatorii.

Dinamo şi U Cluj au început sezonul mai slab ca Energia. Gorjenii au o victorie şi 3 eşecuri în timp ce Dinamo şi Cluj au pierdut tot în primele 4 etape.

Rok prinde curaj

Unul din cei mai buni jucători ai Energiei la Timişoara a fost portarul sloven, Rok Jelovcan. Acesta a reuşit 14 parade, dar asta nu a fost suficient ca echipa să obţină măcar un punct. „Mă simt bine aici, m-am adaptat la Târgu-Jiu. Nu e frumos când faci un meci bun şi pierzi, dar poate că moralul şi încrederea mi-au crescut. Sper să fac un meci bun şi sâmbătă iar rezultatul să fie altul”, spune slovenul înaintea meciului foarte important cu Dinamo.

Energia e acum pe locul 10, cu unul mai sus decât dinamoviştii. „Avem nevoie de victorie cu Dinamo, vom da 100% pentru a câştiga acest joc”, mai spune Rok care comentează şi despre concurenţa sa cu Rădulescu. „Adrian Rădulescu e un băiat bun, un portar bun, important e să ne pregătim bine şi să joace cel pe care îl bagă antrenorul. Campionatul e bun, foarte puternic, echipele joacă tare şi în viteză”, încheie portarul sosit la Tg-Jiu pentru a-l face uitat pe Dragomir.

Dragnea ştie secretele dinamoviştilor

Energia are şi o armă secretă înaintea meciului capital cu Dinamo. Dorin Dragnea a jucat 2 ani pentru Dinamo şi, după un periplu pe la CSM Bucureşti, a ajuns în această vară la Tg-Jiu. „Vă daţi seama că după 2 ani petrecuţi acolo îmi amintesc fiecare meci de acolo. E un meci greu, Dinamo e o echipă care nu se grăbeşte în atac, e o echipă pragmatică cu jucători tineri dar şi 2-3 cu experienţă. Este un meci normal pentru mine. În afara terenului suntem prieteni, colegi, foşti colegi, dar în teren suntem adversari. Sper să nu iasă cu scântei aşa cum s-a întâmplat pe vremea domnului Stângă, va fi un meci foarte tare”, spune Dragnea care ştie cum pot fi învinşi foştii săi colegi. „Cum îi putem bate? Apărare, contraatac şi faza a doua. Nu trebuie să ne grăbim pe poziţional. Oamenii lor cheie sunt Cojocea şi Săulescu. Pe lângă ei mai sunt un Capotă, Rona, cei tineri. Îi ştiu pe toţi, îi ştiu cum joacă, care le sunt calităţile, chestiile lor negative, cum se comportă când sunt nervoşi. Pe cei tineri nu îi ştiu. Şi ei mă ştiu pe mine, dar tot ce ştiu despre ei i-am spus şi lui Liviu Andrieş”, mai spune Dragnea.

0 – puncte au dinamoviştii după 4 etape, Energia în schimb a strâns 2 după victoria din prima rundă cu CSM Ploieşti

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: