Ce a anunţat Ciurel pentru 2014

La anul, minerii din Complexul Energetic Oltenia vor sta o lună în şomaj tehnic, a anunţat directorul general Laurenţiu Ciurel. Mai mult, acesta a spus că la anul sunt planificate 600 de  concedieri, însă numărul ar putea creşte dacă divizarea carierelor Berbeşti şi Husnicioara nu va fi concretizată.

Directorul a menţionat că sunt prea mulţi salariaţi pentru producţia de cărbune pe care cărbunele preconizat a fi extras în 2014. „La anul, pentru a putea îmbunătăţi activitatea, pentru că suntem dimensionaţi pentru 32 de milioane de tone de cărbune, la anul vom produce 25 de milioane de tone. O spun să ştie toată lumea, la anul fiecare carieră va trece printr-o perioadă de o lună de zile de şomaj tehnic“, a declarat Laurenţiu Ciurel la TV Sud.

Acest lucru era de aşteptat, însă interesată este o altă declaraţie. Laurenţiu Ciurel a spus că planul este ca 600 de persoane să fie concediate. 600 de persoane pe an timp de patru ani. „Singura salvare ar fi dacă până la jumătatea anului am putea cu Berbeştiul sau Husnicioara să facem divizarea. Altfel nu avem cu să facem cu personalul pentru 32 de milioane de tone ca să producem doar 25 de milioane“, a declarat acesta.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: