Ce condiţii pun sindicatele pentru reangajarea concediaţilor

Sindicalistul Gheorghe Etăgan, preşedintele Consiliului de Administraţie al Olservmin, a declarat că ar accepta propunerea directorului general Laurenţiu Ciurel de a angaja cele trei sute de persoane la această firmă, dar cu o condiţie. Etăgan spune că Olservmin ar trebui să aibă contracte de prestări servicii pentru cel puţin un an.

Gheorghe Etăgan a menţionat că Olservmin este în reorganizare şi că se mai poate face „ceva“, dar în anumite condiţii. „Trebuia să se gândească mai demult. Într-adevăr, Olservmin este în reorganizare, dar se mai poate face ceva. Firma e pe profit şi noi am ajutat mii de oameni cu această firmă, care mai aveau puţin până la pensie, cazuri sociale, disponibilizaţi. Urmează să avem o întâlnire cu administraţia pentru că pentru trei luni, câte mai sunt anul acesta, nu are rost. Trebuie să ne dea contracte măcar pentru un an. Nu poţi să chemi oamenii la serviciu pentru trei luni, iar apoi o luăm de la capăt“, a declarat acesta.

Etăgan a adăugat că Olservmin este singura firmă care are atestat de prestări servicii la subteran, iar acţionarul unic este Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). „Dacă domnul Ciurel a promis că-i angajează trebuie să facă ceva“, a mai spus Etăgan.

Complexul Energetic Oltenia nu a mai prelungit contractele de prestări servicii în minerit şi energie ale firmelor gen Olservmin sau Sind Jilţ şi circa opt sute de persoane au fost date afară. Trei sute dintre acestea mai au o şansă să-şi găsească loc de muncă deoarece au fost aleşi de administraţie, în funcţie de situaţia financiară şi de convenţiile încheiate cu unităţile pentru cedarea terenurilor. Iniţial, Ciurel a vrut ca aceşti oameni să fie reangajaţi la Minprest, însă Ministerul Finanţelor a respins propunerea.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: