Ce nu înţeleg Ciurel, Cârciumaru, Călinoiu…

Oamenii politici din zilele noastre par a nu înţelege de ce sunt acuzaţi zilnic de tot felul de ilegalităţi. Şi nu numai oamenii politici, factorii de decizie în general. De exemplu, Laurenţiu Ciurel, managerul de la CE Oltenia. Cei de la ANRE îl tot amendează pentru modul în care sunt întocmite ofertele pe bursa energiei, care ar favoriza pe unii şi pe alţii. Ciurel zice că aşa se face de cinci ani, că aşa au făcut şi cei dinaintea lui, de ce numai el este amendat? Nu pricepe, deşi răspunsul este simplu: pentru că nu mai merge aşa, instituţiile de control încep să funcţioneze. Dacă au şmenuit aia dinainte, nu este un motiv să şmenuim permanent.

La fel Cârciumaru. Cum să faci reparaţii capitale la sediul primăriei, clădire monument istoric, fără să ai toate avizele necesare? Primăria, care ar trebui să fie un exemplu pentru noi toţi, lucrează fără avize? Cum este posibil? Ei bine, este posibil pentru că aşa se face de ani buni. Pare şocant acum să aflăm că trei persoane şi-au petrecut noaptea în arest din cauza asta. Sigur că este o măsură dură, poate prea dură. Dar totuşi, cineva trebuie să îi trezească la realitate şi pe cei de la primărie, care nu sunt la prima abatere. Cândva, Cârciumaru spunea că dacă zice el că este legal, este legal. Ei bine, nu e aşa. Nu mai e aşa. Iar funcţionarii publici trebuie să ştie că răspund penal dacă lucrează nu după lege, ci după spusele primarului.

Iar Călinoiu, şeful de judeţ, nu este departe de cei doi. La revenirea din concediu, a avut o discuţie în contradictoriu cu şeful Poliţiei, din care ziariştii aflaţi la uşă au auzit doar frânturi. Călinoiu era supărat pe faptul că poliţia blochează lucrările de reabilitare a DN 66. Ministerul Culturii a cerut atunci o verificare la pas a traseului pentru a da descărcare de sarcini arheologice, dar firma constructoare ar fi vrut să verifice direct cu buldozerul dacă mai sunt situri. IPJ s-a plasat de partea legii şi a oprit lucrările. Poate că unii nu înţeleg importanţa unor ruine, importanţa istoriei. Tocmai de aia regulile sunt făcute de oameni de specialitate, iar încălcarea lor trebuie pedepsită.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: